De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 10 september 2012

Ethiopisch eten, Nederlandse ijsjes en wilde feestjes

Zaterdag dachten we iets nieuws in ons leven te proberen; Ethiopisch eten. http://www.ethiopiques.ca. Dat werd geen groot succes. De kinderen en oma vonden het niet lekker; Isabelle en ik vonden drie van de vier gerechtjes wel erg lekker, een vierde konden we ook niet waarderen. Het is zeer kruidig eten.

We besloten de kleine teleurstelling weg te nemen door een ijsje te nemen bij een Nederlander. De Nederlanders Theo en Dina Aben hebben één van de bekendste en meest populaire ijszaken in Toronto; Dutch Dreams http://www.dutchdreams.ca. Het is een klein winkeltje bij St. Clair en Bathurst, waardoor er tot buiten een flinke rij staat. Het winkeltje zelf is gezellig druk en kitsch, met veel oud Nederlandse afbeeldingen en foto’s. Het ijs is heerlijk en wordt standaard aangeboden met slagroom en fruit of sprinkles. Ook zijn er hoorntjes, cones, in alle soorten en maten; met chocolade, amandelen, nootjes, sprinkles, etc. Overigens verkopen ze hier ook drop, pepermunt, pannenkoekenmix, hagelslag en veel andere Nederlandse producten die de ‘Nederlander in het buitenland’ mist. Toch lijkt het publiek gewoon Canadees te zijn. Heel grappig winkeltje met heeeerlijk ijs.

Het is druk in Toronto, want het grote en beroemde Toronto Film Festival http://tiff.net trekt veel bekende acteurs en actrices en daarmee een breed publiek. Als je door het centrum rijdt, zie je grote groepen fans voor hotels staan en ook vaak in de rij voor een officiële meet & greet met een bekend persoon. Die rijen zijn afschrikkend lang, dus je moet wel echt een Fan zijn om die moeite te willen nemen. Op de radio worden ze (heel on-Canadees direct) compleet voor gek verklaard. ‘Get a life!’

Wij keken ons eigen filmpje thuis, Project X. http://projectxmovie.warnerbros.com/dvd/site. Een grappig verhaald; drie anonieme school kids, type “losers”, willen zich door een groot feest thuis (ouders zijn op vakantie) sociaal op de kaart zetten. Ze plannen een “groot” feest voor vijftig man en vanwege de angst dat niemand komt opdagen, roepen ze de hulp van o.a. sociale media in. Dat gaat een beetje te goed, want uiteindelijk komen er 1500 mensen op dagen die zich te goed doen aan heel veel drank, drugs en elkaar. En het loopt uiteindelijk helemaal uit de hand; de Mercedes van Papa eindigt in het zwembad, het huis brandt af en er volgen rellen met de politie. Isabelle en ik wisten niet goed hoe we naar deze film moesten kijken: Als de eeuwige pubers in ons, dus lachen. Of als ouders van kids die over tien jaar ook deze leeftijd hebben, dus angstig toekijken wat losgeslagen kids met je spullen kunnen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten