De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

woensdag 19 maart 2014

Dolfijnen, haaien en meer

Dinsdagochtend bezochten we het dolfijnencentrum naast de deur. Er is uiteraard veel kritiek op dit soort attracties, omdat dieren beter in het wild kunnen leven dan in gevangenschap. Echter wanneer er wordt gewerkt met dieren die in gevangenschap zijn geboren, die perfect verzorgd worden en daarmee mensen educatief wat kunnen bijbrengen, dan denk ik dat het een leuk en interessant dagje uit kan zijn.

Dolphin Cove http://negril.dolphincoveja.com is zo’n centrum waar je heel wat bijgebracht wordt, op een hele leuke manier. Het programma met de dolfijnen is interactief; dus je gaat het water in en doet actief mee met de show. Je kan de dieren voorzichtig aanraken, ze komen kusjes geven, met je dansen en zingen en je mag zelfs een stukje meezwemmen.  Een hoogtepunt voor klein en groot. Daarna hebben ze nog een aantal andere programma’s. Haaien-liefhebber Kevin koos uiteraard voor haaien aaien, dus zaten we even later met een nurse shark op schoot. Ik weet dat deze haaien totaal niet agressief zijn en daarmee relatief ongevaarlijk. Relatief, want je moet met één ding echt uitkijken; de nurse shark heeft namelijk onder zijn bek twee tentakeltjes, een soort radartje. Alles wat tussen die twee kleine tentakeltjes komt wordt in 7/1000 seconde naar binnen gezogen en vermalen. Geen goede plek dus voor vingers. Wel heel indrukwekkend, met hoeveel geluid en kracht een visje wordt verzwolgen. Uiteraard wordt je geleerd dat haaien relatief ongevaarlijk zijn voor mensen, maar dat mensen tegenwoordig wel heel gevaarlijk zijn voor het voortbestaan van haaien.

Even later hadden we een pijlstaartrog ontmoeting. Aimee had geen interesse voor de haaien en roggen, want een beetje te eng. Zij ging liever met Isabelle een ritje maken op een kameel. En zo had iederen een perfecte dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten