De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 23 maart 2014

Raften bij Martha Brae


Vorig jaar was het hoogtepunt van onze Jamaica vakantie “Jamaica style” raften op bamboo-vlotjes op de white-river. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.com/2013/03/bamboo-rafting-op-de-white-river.html. Dat was zo’n groot success, dat we besloten het dit jaar over te doen, maar dan op de Martha Brae rivier hier in de buurt. En weer werd het een groot succes. Deze tochtjes, veelvuldig aangeboden in Jamaica, is een perfecte familieactiviteit.

Het is allesbehalve wild; het lijkt totaal niets op het white water rafting wat elders in de wereld populair is. Dit is langzaam en super relaxed. Voor de ouders is het genieten van een prachtig groene omgeving op een helder blauw riviertje. Voor kinderen is het zwemmen, spetteren, punteren (de boot besturen), etc. De lokale gidsen laten nog wat interessante dingen zien voor kinderen, zoals vleesetende plantjes.  En regelden voor elk kind een eigen bambo stok om mee te peddelen en punteren. De kids hadden de grootste lol om van boot naar boot te springen/zwemmen en ook Isabelle en ik gingen het heerlijk verkoelende water in. Dit is een geweldige combinatie van natuur, actief zijn, relaxen en familie-plezier in één.

Het anderhalve uur durende waterplezier was helaas snel voorbij. We aten nog wat patatjes en namen een verkoelend drankje in een klein strand-cafeetje. Het lag aan een lagune met heel veel kleine kreeftjes en krabbetjes, wat de kids fascinerend vonden om te bekijken. Het was een heerlijke laatste actieve dag in Jamaica; morgen is er nog een relaxdag en dan zit het er helaas weer op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten