De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 17 maart 2014

Terug naar Jamaica; Grand Palladium

Zoals de meeste Canadezen verhelpen wij ook onze “winterblues” met een weekje Carribean. Eerlijk gezegd klagen we niet over de lange en strenge winter, maar een weekje Carribisch gebied is altijd een heerlijke bonus. Dit jaar besloten we, na nadrukkelijk advies van de kinderen, weer voor Jamaica te kiezen. Geen idee wat in hun ogen Jamaica leuker maakt dan de Dominicaanse republiek, Mexico of een andere bestemming. Misschien is het het prachtige binnenland naast de mooie stranden. Wellicht is het gewoon de relaxte sfeer met veel lekkere reggae-muziek. Maar een ding is zeker; de kids zijn gek op dit eiland.

Wel besloten we dit keer naar een andere plek te gaan. Gingen we vorige keer ca twee uur rijden naar het oosten van aanvlieghaven Montego Bay, naar het plaatsje Ocho Rios. Dit jaar zitten we 45 minuten westerlijker van Montego in het plaatsje Lueia.

Het hotel is het prachtige Grand Palladium resort. http://www.palladiumhotelgroup.com/en/jamaica/grand-palladium-jamaica-resort-spa/. Indrukwekkend gebouwd met invloeden van de bouwstijl van Romeinse tempels. En groot,super groot, maarook over een uitgestrekt gebied zodat het overal relatief rustig is. Het zwembad schijnt het grootste te zijn in Jamaica; het is zo groot dat het bijna lijkt alsof we ons eigen prive-stukje hebben. We zitten overigens uitstekend gelegen in twee grote kamers dichtbij het hoofdgebouw, de restaurants, de kidsclub en het zwembad.

De kinderen brengen afwisselend hun tijd door met ons aan het zwembad of in de kidsclub. ’s Avonds zijn er veel restaurants om tussen te kiezen. Zaterdagavond hadden we meteen een strandfeest met barbeque, zondag aten we in het Aziatische restaurant en maandag in het Mexicaanse restaurant. De kwaliteit is uitstekend.

Als je op tripadvisor kijkt, zijn 80% van de beoordelingen super-positief en 20% negatief. http://www.tripadvisor.ca/Hotel_Review-g793509-d1094847-Reviews-Grand_Palladium_Jamaica_Resort_Spa-Lucea_Hanover_Parish_Jamaica.html. Het is duidelijk dat die 20% niet ingesteld zijn op Jamaica. Ja dit is een vijf-sterren resort maar het is wel Jamaica; alles gaat hier een tandje langerzamer, af en toe doet iets het niet en tijden  van shows etc. kunnen plotseling zonder aankondiging veranderen. De service is meestal goed, maar soms helemaal niet. En als je geluk hebt kan je de tuinman betrappen met het stiekem roken van een blowtje achter een paar bomen. Relax man, ya’man, het hoort erbij. Als je feiloze supersnelle perfect geplande service wil, ga dan wellicht niet naar Jamaica. Voor een relaxte eiland-vibe, zeker wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten