De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 14 juni 2014

Verkiezingen

Binnenkort  zijn er weer verkiezingen, eerst voor de provincie Ontario en later dit jaar voor (hopelijk een nieuwe) burgemeester. Grappig verschil is dat de diverse politieke kleuren anders zijn dan in Europa. Zo staat rood hier niet voor de socialisten, maar voor de liberalen. En blauw staat niet voor de liberalen, maar voor de conservatieven. Voor de socialisten bleef er dus oranje over – ons oranje elftal wordt dus in Canada ‘ondersteund’ vanuit een verrasende hoek. Enige consistente; de groenen hebben ook hier groen.

Politieke voorkeur wordt hier in Canada openlijk uitgesproken, getuige de vele bordjes van kandidaten bij mensen in de tuin.

De “buitenwereld” denkt dat Toronto in het najaar afrekent met de clown-burgemeester Rob Ford, die momenteel overigens in een afkick-kliniek zit. Maar dat afrekenen is nog lang niet zeker; Ford heeft steun van mensen die heel simpel redeneren; het maakt niet uit wat je als burgemeester doet, zolang je mijn belastingen maar omlaag brengt en een ‘man van het volk’ bent. En dat is dan ook het enige wat Rob heeft bereikt. Een soort van alternatief is wellicht Nikki Benz – huidig beroep; porno-actrice. Tja, beter een Benz dan een Ford. http://cnews.canoe.ca/CNEWS/Canada/2014/05/28/21701781.html.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten