De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 30 juni 2014

Naar Quito via Panama

Zaterdagochtend vertrokken we om half tien `s ochtends via Panama naar Quito. Ik kon met mijn Air Canada mijlen voor het gehele  gezin vluchten boeken met Air Canada partner Copa airlines. Vliegtuigmaatschappijen uit Latijns Amerika stonden lang slecht bekend, maar tegenwoordige vliegen ze de modernste vliegtuigen. En  tijdens de vluchten verbaasde Copa ons met zijn uitstekende service; het waren de beste economy class vluchten die ik in een lange tijd heb gehad.

Het waren zowiezo relaxte vluchten, want onze kleine reizigertjes zijn nu prima gewend aan vliegen. Ze dragen hun eigen tastjes. Kevin kijkt er zelfs naar uit om te vliegen; hij vind het heerlijk om spelletjes en videotijd te hebben zonder gestoord te worden, met drankjes en snackjes die uitgeserveerd worden. En af en toe dromerig naar buiten te kijken.

Het overstappen in Panama ging ook probleemloos. We vlogen langs de prachtige indrukwekkende Andes toppen, voordat we de wielen aan de grond zetten in de vallei bij Quito. Maar vergis je niet, de vallei ligt op 2400 meter. De stad Quito zelf ligt zelfs op 2800 meter. Bijna niet te bevatten, een miljoenen stad op bijna drie kilometer hoogte!
Het berglandschap rondom de stad is geweldig, we zullen dit de komende dagen gaan verkennen. Vandaag waren we blij om alleen de hotelkamer en het restaurant te verkennen. Hoewel, ook het hotel is een attractie op zich. We zitten namelijk in Casa Gangotena  http://www.casagangotena.com/en/, een boutique hotel gevestigd in een oud Spaans paleisje/landhuis aan het historische koloniale San Fransciso plein in Quito. Alleen het uitzicht vanuit onze kamer op het plein is al adembenemend. Toevallig zag ik een paar maanden geleden het hotel voorbij komen in de Telegraaf reiskrant, op nummer zes in de top 10 van mooiste hotels van de wereld http://www.telegraaf.nl/reiskrant/bestemming/canada/22232254/__Mooiste_hotels_ter_wereld__.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten