De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 22 juni 2014

Zomers voetbalweekje

Het was een rustig zomerweekje zonder grote hoogtepunten. Of het moet de voetbalwedstrijd Nederland-Australie zijn geweest, die niet goed maar wel spectaculair was. De wedstrijd werd om 12uur plaatselijke tijd ’s middags gespeeld. We hebben op kantoor twee televisies op het WK staan, zonder geluid, om af en toe en tijdens pauze’s te kijken. Ik had me ook voorgenomen om niet de hele wedstrijd te kijken maar af en toe de score te checken, maar het was te spannend. En als de directeur het slechte voorbeeld geeft… als snel keek met mij een hele groep. Daarom stelde ik een nieuwe regeling in; alleen WK-voetbalwedstrijden van Nederland en van Canada mogen live gekeken worden. En nee, Canada speelt inderdaad geen WK… Boefje, ja.

Maandag speelt Nederland om de groepswinst en dat heeft voor ons een extra betekenis. Bij groepswinst speelt Oranje volgende week zondag als we in Quito zijn, waar we vast wel een sportsbar kunnen vinden om de wedstrijd te kunnen kijken. Maar als ze tweede worden spelen ze zaterdagmiddag, als we in het vliegtuig naar Quito zitten. Dus “fingers crossed” voor groepswinst!
De kinderen gingen deze week naar het ‘kampje’ op hun school. Met uitstapjes naar parkjes, de dierentuin en een boerderij. En Isabelle werkte haar laatste weekje voor de vakantie; ze heeft per volgende week opgezegd en zal pas na de zomervakantie weer werk gaan zoeken. Ik ben toch wel een beetje jaloers op haar; nu het eindelijk lekker weer is, heeft ze vrij. Het is hier thuis prima zomers genieten, want het zwembad is op temperatuur en in onze eigen tuin-jungle voel je je al gauw een beetje op vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten