De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 15 december 2014

Kerstconcert met heel veel sneeuw


Donderdagmiddag landde ik na een “bumpy” vlucht in een winters Toronto. Dat werd meteen duidelijk toen ik het taxiende vliegtuig voelde slippen. Hij kon zelfs niet gelijk bij de gate komen. Uiteindelijk maakte een legertje sneeuwschuivers de weg vrij om het laatste stukje naar de gate te volbrengen. Daar begonnen de “terug naar huis” problemen pas, want het verkeer in Toronto was bijna volledig tot stilstand gekomen door de sneeuwval van 25cm. Ik besloot de snelwegen (die waren veranderd in parkeerplaatsen) te vermijden en vanaf het vliegtuig via kleine weggetjes naar huis te rijden. Daar deed ik een uur en een kwartier over, eigenlijk nog helemaal niet zo slecht in deze omstandigheden. Ik was heel blij dat Isabelle de week ervoor de winterbanden op de auto had laten zetten.

Het was belangrijk om op tijd thuis te zijn, want dit was de dag van het kerstconcert. Of “holiday” concert zoals het politiek correct heet bij Fieldstone, want het had ook een joods Hanukkah tintje. En een Nederlands tintje, want zowel Aimee’s klas (O Denneboom) als Kevin’s klas (Er is een kindeke geboren op aard) zongen een liedje in het Nederlands. Kevin had zijn eigen klas gecoacht, en Aimee’s klas werd gecoacht door zowel Isabelle als grote broer Kevin.

En dan nu, de filmpjes. Excuses voor de magere kwaliteit.

Als eerst onze blonde lange dame op viool. Helemaal niet slecht na pas 10 weken vioolles! https://www.youtube.com/watch?v=Rh7S-aEYrgc&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg. En zoals gezegd ook in het Nederlands. https://www.youtube.com/watch?v=r8jSi778FBw&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg

De volledige “set list” was; Hot crossed buns, Mary had a little lamb, Twinkle twinkle little star, Jingle bells, O Denneboom (O Christmas tree).

En dan Kevin. Even lastig filmen, want hij stond helemaal in de hoek. https://www.youtube.com/watch?v=m4iVfEp1IgM&feature=youtu.be en


De volledige “set list” van grade four was; French Folk Song, The First Noël, Er is een kindeke geboren, Noche de Paz, Ocho Kandelikos.

En voor wie er geen genoeg van kan krijgen (Oma’s?), hierbij enkele “making of” filmpjes door Isabelle opgenomen tijdens de repetities:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten