De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

vrijdag 26 december 2014

Londen familiedag

Onder invloed van de jetlag sliepen we allemaal tot half negen uit, wow! Daarna volgde ontbijt. En dat werd een spannende ervaring, want tijdens het eten ging het brandalarm af en moesten we evacueren. Toen we in grote groepen buiten stonden begreep Aimée plotseling de mogelijke ernst van de situatie; ze kwam erachter dat haar penguin-knuffeldieren nog in het bed lagen en begon daarom te huilen. Gelukkig viel alles mee en mochten we weer snel naar binnen. Aimee was blij, Pinguin (Pipi) en Snowflake lagen gewoon op haar te wachten op de kamer.

We brachten eerst een bezoekje aan Kensington Gardens, wat een groot succes is. In de noord-west hoek van dit park heeft men een avontuurlijke speeltuin aangelegd, geinspireerd door de verhalen van Peter Pan. Een speeltuin die bijzonder veilig is, want hij is rondom helemaal afgezet met een hoog hek met maar één in-/ uitgang. Daar bij die uitgang kunnen de ouders prima op de bankjes zitten. En er zijn ook uitstekende faciliteiten; schone toileten en een drankjestentje voor papa’s en mama’s en ijs voor de kids. Dit complex is aangelegd ter nagedachtenis van Prinses Diana. Dat is inderdaad een beter idee om zo iemand te herdenken, dan een saai standbeeld. Overigens ook deze speeltuin is gratis.

Uiteraard keken we ook nog even bij het paleis, met mooi verlichte kerstbomen in de tuin. We wandelden ook langs de vijver, waar heel veel vogels, eenden, ganzen en zwanen op eten afkwamen en zelfs tot grote hilariteit op Isabelle’s arm gingen zitten. We stopten ook nog even bij het standbeeld van Peter Pan, voordat we door gingen naar Covent Garden. Daar hadden we voor half drie een musical geboekt; Charlie & the chocolate factory van Roald Dahl. Een geweldige musical voor jong en oud, in een groot klassiek theater (Theatre Royal Drury Lane) http://www.charlieandthechocolatefactory.com/. Het verhaal van de film werd op een hele goede en leuke wijze neergezet, met uitstekende spelers, prachtige decors en spectaculaire effecten; een groot succes dus. Nog was de dag niet ten einde, want uiteraard bezochten we daarna Covent Garden zelf. Dat er heel leuk uitzag in kerstsferen. Zo was er onder andere een kerstman in zijn slee, met rendieren, helemaal gemaakt uit Lego! We bezochten de Disney store, waar de kids een kadootje van Oma Nel mochten uitzoeken. En bekeken het altijd interessante straattheater. We sloten de dag af met een etentje in één van onze voormalig favoriete pubs. Toen we zo’n 12 jaar geleden bij Londen woonden, gingen we regelmatig een biertje drinken in de Punch & Judy (zeg maar Jan Klaassen en Katrijn). En nu waren we terug, met uitbreiding!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten