De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 29 december 2014

Raar maar waar; tweede kerstdag

In de eerste maanden van ons verblijf in Toronto schreef ik diverse stukjes over “rare” ervaringen voor Nederlanders die voor het eerst in Canada zijn.
http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2010/10/ja-maar-das-raar.html
http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2010/10/ja-maar-das-raar-deel-ii-een-rijbewijs.html
http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2010/10/ja-maar-das-raar-deel-iii.html
http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2010/11/ja-maar-das-raar-deel-4.html
http://lagerweijtjestoronto.blogspot.nl/2012/01/raar-maar-waar-national-popcorn-day.html

Nu zijn wij inmiddels halve Canadezen, dus beginnen we dingen in Nederland “raar” te vinden. Zoals tweede kerstdag. Probeer in Canada niet uit te leggen dat je “first Christmas day” iets gaat doen, en vervolgens op “second Christmas day” het volgende. Want er is maar één kerstdag! Het ontstaan van tweede kerstdag lijkt wel een polder-compromis; “één kerstdag bij jouw familie, één kerstdag bij mijn familie”. Wel kent Canada net zoals de meeste “Engelse” landen Boxing day. Boxing day is de dag na kerst, en vroeger kregen de bedienden (werknemers) na kerst hun “kerstpakket” of boxes, vandaar “boxing day”. Maar de definitie is duidelijk; het is de dag na kerst, geen tweede kerstdag.

Onze tweede kerstdag liep ook een beetje “raar”. We hadden een etentje met de Lagerweij familie in een lekker tapas restaurant in Zeist http://www.tapa-tapa.nl/, en op een geven moment miste Oma Dicky een afstapje en ging languit onderuit. Dat leverde een ziekenhuisbezoek op, inclusief een nachtje ter observatie, een paar blauwe plekken, een lichte hersenschudding en een scheurtje in de enkel. Tja, het had erger kunnen aflopen. We proberen het gewoon opnieuw met Oud & Nieuw!

1 opmerking:

  1. Tja, het had erger kunnen aflopen. We proberen het gewoon opnieuw met Oud & Nieuw! Klinkt alsof het nog beter kan. 1) Grieks ouzo avontuur, 2) spaansdrempeltje in Zeist en 3) ......... . We wachten het af.

    BeantwoordenVerwijderen