De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 1 juni 2015

Colour Me Rad

Een paar geleden deden we als gezin mee met de “kleuren-run”van Colour Me Rad. http://colormerad.com/. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een wereldgroot fenomeen. We besloten, tot grote vreugde van de kids, dit jaar weer mee te doen.

De run werd net zoals de vorige keer in het relatief nieuwe Downsview Park gehouden. Dit park was ooit een groot industrieel en militair terrein, inclusief vliegveld. Het vliegveld is er nog steeds, maar mag tegenwoordig alleen gebruikt worden door de Bombardier vliegtuigfabriek, die hier de beroemde Dash propjets maakt. De militairen zijn wel vertrokken en op deze plaats proberen ze nu een groot park en evenemententerrein te ontwikkelen. De vorige keer was het park saai en kaal, maar nu zag het er al een stukje beter uit. Toch gaat er niets boven de authentieke ravijnparken als je in de stad echte natuur wilt opsnuiven. Als evenemententerrein mag er ook nog wel wat verbeterd worden, want de bereikbaarhied voor grote hoeveelheden mensen is zeer matig. Dat had ’s ochtends grote files tot gevolg, want er kwamen letterlijk tienduizenden, wellicht wel honderduizend mensen, op de kleurenrun af.
We genoten van het heerlijke zonnetje zonder dat het echt te heet was. Het duurde even voordat we alle startpakketten hadden opgehaald, maar zo rond half elf gingen we dan echt van start met de 5 kilometer ‘run’. De kinderen hadden geen zin in te rennen, dus behalve een paar kleine sprintjes werd het parcour wandelend afgelegd. Waar ze wel veel zin in hadden, was met de kleurbommetjes (gekleurd maismeel in een zakje) te gooien. Ook werd er op enkele punten gekleurde gel in het publiek gespoten. De witte t-shirts waren al gauw onherkenbaar, en op het einde waren de kinderen zelf ook bijna onherkenbaar. Het blijft een leuk evenement voor iedereen; je mag eens lekker kliederen en helemaal vies worden. Net na twaalven bereikten we de finish. Het festivalterrein was nog gezellig en levendig met feestmuziek, maar er kwamen hele donkere wolken aan. We besloten snel terug te lopen naar de auto. Een uitstekende beslissing, want we zaten nog geen twee minuten in de auto of het onweer met bakken regen en een straffe wind brak los. Prima gepland dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten