De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

woensdag 17 juni 2015

Isabelle op Isabela

OK, ik geeft het toe, een beetje flauwe titel voor dit blogje, maar vandaag landden we op het eiland in de Galapagos dat genoemd is naar Isabelle. Het is overigens ook het grootste eiland en ligt helemaal in het westen, met nog enkele actieve vulkanen.  Enkele weken geleden nog is de Wolf vulkaan uitgebarsten, maar helaas is de eruptie al weer gestopt, dus we hebben geen spectaculaire plaatjes van lava en rookpluimen.

Wat we wel hebben zijn veel plaatjes van dieren.  ’s Ochtends voeren we om de noordpunt van Isabela genaamd  Punta Vicente Roca. Isabela is hier spectaculairder en wilder dan de andere Galapagos eilanden, met stijle kliffen die loodrecht uit zee opkomen. We maakten een boottochtje in de zodiacs en gingen snorkelen. Grootste attractie hier zijn de zeeschildpadden, die zitten hier in grote aantallen. Ook waren er zeeleguanen, vogels en pinguins. Niet veel, want de Galapagos pinguin kolonie is niet zo groot en ze brengen hun tijd het liefst in zee door. Maar we zagen er één in het water en later ook een prima fotomodel op een rotsje.  

We gingen hier snorkelen, met als doel de vele zeeschildpadden te zien. We zagen eerst drie zeeleeuwen in het water en een leguaan. Daarna zagen we een tijd alleen vissen. Ik begon me al af te vragen, waar zijn alle schildpadden gebleven? Toen zag ik er opeens vijf – allemaal lekker slapend op de bodem. We zagen later ook zwemmende schildpadden en op het einde zagen Isabelle en ik drie schildpadden die rustig aan het eten waren. Ze stoorden zich geheel niet aan ons. De kids waren toen al op de boot; ze vinden snorkelen een kwartiertje leuk, maar kunnen begrijpelijk nog geen lange tocht volbrengen.

Na de lunch landden we op het jongste eiland van de Galapagos, Fernandina, gelegen tegenover Isabela. De grootste attractie hier; grote zeeleguanen. En daarvan zijn er hier veel, heel veel. Op sommige plaatsen honderden op elkaar gestapeld! Deze kleine mini-draakjes zijn spectaculair. Verder zagen we hier diverse vogels, veel rode Sally Lightfoot krabben, zeeleeuwen, zelfs een zeeschildpad aan wal en op het einde drie slangen, alle drie gespot door onze kids. Die zich verder ook prima vermaakten met botjes, schedeltjes en andere dingen die je hier zoal vindt. En die je rustig mag bekijken maar uiteraard niet meenemen. Een mooie open-air biologie-les.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten