De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 22 juni 2015

Terug naar Toronto

Vrijdagochtend hadden we een rustig momentje op Hacienda Zuleta. Ik ging nog wat wandelen, Kevin speelde met en nam afscheid van de hond Canela en Aimée van haar vriendje Loring. Om elf uur reden we weg. We bezochten het bekende marktje van Otavalo, dat eerlijk gezegd een beetje tegenviel. We hadden echter het geluk dat in deze omgeving de seizoenswisseling werd gevierd (voor zover je kunt spreken over seizoenen rondom de evenaar). Er waren overal dansende en zingende mensen op straat, velen daarvan in klederdracht. Een spektakel om te zien.

We lunchten bij Hacienda Pinsaquai, wederom een oude historische ranch die helemaal opgeknapt is voor toeristen. Daarna daar reden we in twee uur terug naar Tababela, het stadje naast het vliegveld van Quito. Geloof het of niet, hier verbleven we in de volgende Hacienda. Een charmante klein ranch, ook niet meer werkend. We hadden weinig tijd om het te ontdekken want zaterdag stond de wekker om drie uur ’s nachts.  We hadden namelijk de eerste vlucht uit Quito, om half zes richting El Salvador. Waar we wederom met een uurtje overstappen konden doorverbinden naar Toronto. We zaten gelukkig weer in Business Class, tot grote vreugde van Aimée. Zij ging gedurende de vlucht drie keer trots met het amenity kit tasje onder haar arm naar het toilet, om haar tanden te poetsen en cremetjes aan te brengen...
En zo hadden we weer een fantastische ervaring achter de rug. De Galapagos eilanden stellen nooit teleur. Ook al moet ik zeggen dat de expeditie cruise van International Expeditons beter was bevallen dan de lokale operator die we nu hadden. In ieder geval hebben we weer ervaren dat expeditiereizen per schip prima geschikt kunnen zijn voor families met reislustige kids vanaf een jaar of 6. Voordelen; je hoeft niet te slepen met spullen en koffers, de boot brengt je naar de mooiste plekjes. De kinderen zijn gefascineerd door de verhalen van de vakkundige gidsen, en maken snel nieuwe vrienden op de boot met de rest van de jongere gasten en de bemanning. Ik ben benieuwd hoe volgend jaar Antarctica (met Quark Expeditions) gaat bevallen, vast goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten