De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 15 juni 2015

Terug naar de Galapagos

Zondagavond verloor Aimee haar derde melktandje; heel toevallig verloor ze vorig jaar in Quito haar eerste tandje. Das was meteen ons gelukstantje, want een paar uur later stuntte het Nederlands Elftal tegen Mexico. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.com/2014/07/quito-over-gelukstanden-oranje-machines.html

Maandagochtend vlogen we door naar de Galapagos. Wat bezielt ons om binnen een jaar deze eilanden opnieuw te bezoeken? De belangrijkste reden is de unieke natuur hier, waar we vorig jaar na een week niet genoeg van hadden.  Ten tweede is het vanuit Canada relatief eenvoudig en goedkoop (met airmiles) aan te reizen. Als we straks terug zijn in Europa, zullen we wel weer andere gedeelten van de wereld gaan verkennen.
De aankomst op het kleine eilandje Baltra, ooit een Amerikaanse vliegbasis, is nog steeds weinig belovend. Is deze kale rotsachtige vlakte echt het paradijs waar iedereen over praat? Of is de Galapagos alleen een hype? Het antwoord is; nee!

Een ritje van een klein uurtje breng je van Baltra dwars over het eiland Santa Cruz naar het plaatsje Puerto Ayora. Onderweg verandert het landschap van rots-woestijn naar droge lage jungle, vochtige groene jungle, grasland en tenslotte wordt het mangrove-achtig. In Puerto Ayora hadden we een ander hotel dan vorig jaar. Vorig jaar hadden we het idylisch gelegen Finch Bay, aan een strandje net buiten het stadje. Nu hebben we een hotel direct aan zee en midden in het gezellige stadje, met de weinig originele naam Sol Y Mar. http://www.hotelsolymar.com.ec/en/. We kijken uit op het kleine haventje en het vismarktje, waar altijd brutale pelikanen rondhangen voor een makkelijk hapje. Aan het zwembadje liggen kleine zwarte zee-leguanen te zonnen. En vanmiddag (dinsdag) kwam er even een zeeleeuw langs om even te kijken. En overal zie je de zwarte (jongen) en rode (volwassen) “lava” krabbetjes wegschieten.
Dinsdagochtend maakte ik nog een “run” naar het prachtige strandje Tortuga Bay, op een kleine 3km buiten het stadje. Een idylisch strandje in een prachtige groene jungle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten