De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 20 oktober 2012

Overbrug de seizoenen!

In Nederland was ik altijd teleurgesteld wanneer in september de zomer eindigde (tenminste, die keren dat we ook echt zomer hadden).  Hier in Toronto is dat wat anders; na de zomervakantie kan je alweer uitkijken naar een lang Thanksgiving weekend in de prachtig herfstkleuren van dit land. Na Thanksgiving worden de huizen versierd en de verkleedkostuums gekocht voor Halloween, iets waar vooral de kinderen enorm naar uitkijken. En Isabelle, die er ook van houd om het huis aan te kleden. Na Halloween wordt het koud en winter, maar kijk, halverwege November komt de Kerstman al weer aan en wordt overal de vrolijke en uitbundige kerstversiering opgehangen.

Na de feestdagen volgt een lange koude periode. Het gevaar van de “winterblues” ligt op de loer. Maar daar weet de gemiddelde Canadees wel raad mee. Ga erop uit om van de winter te genieten. Voor ons was dat afgelopen jaar en hopelijk ook dit jaar skiën. Maar andere populaire activiteiten zijn; ijsvissen, hondensleeën, sneeuwscooter rijden en toboganing (met een slee of band een helling afglijden) en jawel, zelfs schaatsen. En ben je het dan toch even zat, ga dan net zoals vele Canadezen een weekje naar het Caribische gebied http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2011/01/winter-blues-in-punta-cana.html. Niet voor niks is het hoogseizoen voor zon- en strandvakanties hier januari tot en met maart. Precies het laagseizoen in Europa; dus daarom brengt Tui dan vliegtuigen over vanuit Europa om de vloot van Sunwing te versterken.

En jawel, na Pasen gloort er weer hoop en begint het weer langzaam lekker te worden. In mei, tijdens het Victoria-weekend, is het meestal al weer prima weer en kan de zomer beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten