De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

donderdag 4 oktober 2012

Welcome Stratford Crescent!


Zaterdag ging de gestoord drukke week weer verder, want we mochten uitpakken in ons nieuwe huisje aan Straford Crescent. Het huis is compleet anders dan de woning aan Coldstream; ons oude huis was megagroot, ruim, open, vrij nieuw. Maar wellicht ook een beetje karakterloos, misschien zelfs sfeerloos. Ons nieuwe huis is een stuk kleiner, ouder, maar gezelliger. En met leuke extra’s!

Het huis is een oorspronkelijk gelijkvloerse bungalow, waar ze later een stuk (een grote slaapkamer) hebben opgezet. Als je binnenkomt heb je links een vleugel met drie slaapkamers en een badkamer. Hier hebben de kinderen de twee grootste kamers gekregen, die zelfs groter zijn dan hun kamers op Coldstream. Het zijn leuke kamers met een grote wandkast. De kinderen waren er erg blij mee. Helaas zijn onze gasten er sterk op uitgegaan; hadden we op Coldstream een grote gastenslaapkamer plus een bed in de basement, in het nieuwe huis is een klein kamertje overgebleven waar net het grote tweepersoonsbed inpast. Terug bij de ingang heb je rechts een ruime lichte voorkamer, die we voor computers, bureaus en speelhoek gaan gebruiken. Als je bij de ingang rechtdoor gaat kom je in de kleine maar centraal gelegen keuken. Verder rechtdoor heb je de huiskamer, met rechts een zitkuil, waar onze eigen bank prima inpast, voor de grote open haard. Vanuit de keuken rechts heb je de eetkamer, die met een soort balkonnetje open is verbonden met de huiskamer-zitkuil. In de opgebouwde kamer boven slapen wij. De kelder is ooit ingericht als feest-clubhuis. Je hebt daar: een pooltafelkamer, gezellig ingericht als een  bruincafe. Een bar. Een sauna. En net voor de trap naar boven naar de tuin; een zwemmersbar. Want in de tuin ligt het ruime zwembad en een grote tuinhaard. Wij noemen het niet voor niks het party-huis, ook al moet je met dat soort woorden tegenwoordig op social media uitkijken, want voor je het weet krijg je 30.000 man op je housewarming.

Overigens staan er leuke beelden van het huis online; http://m.agentshowing.com/O62KSE

Zaterdag werd een ouderwets zware en lange verhuis/uitpakdag. Tegen zes uur kapten we ermee en schoven we moe maar voldaan aan bij het buffet van de Manderin, Canada’s grootste “vreetschuur” maar met heerlijk eten en heel veel keuze. En erg populair bij de kids, al is het maar vanwege de desserts.

We reden terug naar Stratford Crescent via ons oude huis, waar we de laatste schoonmaakspullen ophaalden en het slot definief achter ons dichttrokken. Weer een fase in ons leven afgesloten!

Zondag was het weer druk, druk, druk, maar niet met uitpakken of verhuizen. ‘ s Ochtends had ik een 5km loop om met het Quark team geld in te zamelen voor de strijd tegen borstkanker. Daarna hadden we judo met ons kids. Vervolgens hadden isabelle en ik een lunch met onze distributiepartner uit Zuid-Afrika en zijn vrouw, in het leuke restaurant in het ROM (Royal Ontario Museum), het grote museum met de geweldige collectie dinosaurus-fossielen. http://www.rom.on.ca/dinos/?gclid=CJPN5srH57ICFUhZ3godyWoAig.

Na de lunch gingen we naar huis om even bij te komen, want om zeven uur stond de taxi weer voor de deur. De gestoorde maand was nog niet over, want ik moest weer op reis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten