De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 9 oktober 2012

Thanksgiving weekend in Price Edward County

Vijf maanden geleden, ruim voordat we wisten dat we moesten verhuizen, hadden we al voor het Thanksgiving weekend een huisje gehuurd. Nu kwam dat niet zo goed meer uit, na de drukke verhuizing en al het reizen. We hadden eigenlijk meer behoefte aan een rustig weekendje thuis... hoewel je je kan afvragen of je jezelf makkelijk een rustig weekend thuis kunt opleggen net na een verhuizing. Het voordeel van een weekendje weg is dat we ook weg waren van onze verhuisdozen, schilderijtjes die nog opgehangen moeten worden en andere klusjes die nog op het lijstje staan. Wij moesten in ons vakantiehuisje nu `verplicht` relaxen...

Toen we dit boekten hadden we besloten weer een nieuw gedeelte van Ontario te verkennen, namelijk Prince Edward County. Niet te verwarren met Prince Edward Island en - Province aan de oostkust van Canada. Om het verwarrender te maken; Prince Edward County is net zoals Prince Edward Island ook een eiland... maar dan in Lake Ontario in plaats van de Atlantische oceaan. Om in Prince Edward County te komen rij je de 401 naar het oosten, richting Rice Lake en de Kawartha’s die we al eerder bezochten, maar rij je vervolgens naar het zuiden naar Lake Ontario, in plaats van het noorden met de wildernis van het merendistrict.

Prince Edward County is landelijk, liefelijk. Geen grote bossen, wel veel velden en boerderijtjes, waarvan enkele wijnboeren. En veel oude schattige houten huisjes, kerkjes en andere gebouwtjes. Het ligt mooi op een verhoogd stuk, ca 40 meter boven Lake Ontario, met veel kleine baaitjes en inhammen. Lake Ontario kronkelt als een slang om dit grote eiland heen.

Ons huisje heet “Million Dollar Vista”, vanwege het prachtige uitzicht. http://www.countyholidayhomes.com/Property/Index/5/Million_Dollar_Vista. We zitten hier bovenop de kliffen, 40 meter boven Picton Bay. Behalve uitzicht over de prachtige baaitjes, kijken we ook op de geweldige herfstkleuren van Ontario. Het is weer Indian Summer, misschien wel de mooiste tijd van het jaar van Ontario. Groene bomen worden afgewisseld met fel rode kleuren, orange en geel. In alle variaties. Dit alweer derde Thanksgiving weekend dat we meemaken in Canada, is helaas wat weer betreft het minst. Het is gelukkig niet slecht, maar de temperatuur is zo’n 12 graden. Dat was vorig jaar rond de twintig. Het is dus geen `lekker buitenzitweer` meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten