De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

woensdag 10 oktober 2012

Sandbanks and Lake on the Mountain Provincial Parks

Zaterdag bezochten we het bekende Sandbanks Provincial Park in het uiterste zuiden van Prince Edward County. Jammer dat het geen warm zonnig weer was, want dit park staat vooral bekend om zijn prachtige zandstranden. Er stond zaterdag een harde wind, wat veel (kite)surfers had gelokt, iets wat wel leuk was om naar te kijken. We reden verder naar het westen van het park, waar het strand plaatsmaakt voor hoge grote zandduinen. Zandduinen zijn altijd leuk, omdat je er lekker vanaf kunt rennen, springen, glijden en rollen! http://www.youtube.com/watch?v=oPsnZYbfhGA&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg&index=1&feature=plcp

Zondag reden we door het plaatsje Picton naar Mountain on the Lake Provincial Park. Dit is heel apart; aan de ene kant van dit parkje kijk je vanaf de 40 meter hoge kliffen over Lake Ontario (Adolphus Reach). Aan de andere kant ligt op dezelfde 40 meter hoogte een prachtig blauw natuurlijk meertje. Er zijn verschillende theorien waarom dit meertje ondanks het hoogteverschil op een natuurlijke wijze gevuld blijft. En het mooie mysterieuze is; men weet het eigenlijk niet welke theorie waar is. Voor de indianen was dit natuurwonder reden genoeg om het als een heilig meer te zien, oftwel een meertje van de goden. Mysterieus of niet, het was prachtig omringt door de Indian Summer herfstkleuren.

We maakten nog een ritje over het Oosterlijke gedeelte van het eiland. We bezochten een wijnboertje, Devil’s Wishbone, een mooi uitzichtspunt (Rutherford Stevens Lookout Conservation Area) en een parkje met kliffen en steentjes-strand (Little Bluff Conservation Area). En mooi ritje door het liefelijke landschap van Prince Edward County in prachtige herfstkleuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten