De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

woensdag 28 november 2012

Judo en dansen

Zondagochtend begon, zoals gewoonlijk, met judo. Aimee is daarin heel wisselend. Soms is ze een speels meisje van vier, wat eigenlijk geen interesse heeft in al dat vechten en loopt ze een beetje te dartellen. En soms verandert ze in een fanatieke vechtsportster. En dat kan in dezelfde les gebeuren.

Maar afgelopen zondag verbaasde ze niet alleen haar altijd trotste vader, maar iedereen op de les. Ze moest namelijk even sparren met Sebastian, het sterkste jongetje van de klas, zes jaar, zoon van een vechtsporter, en bezig met zijn laatste les in deze klas, want vanaf volgende week gaat hij naar een grotere groep. Zij moest Sebastian vastgrijpen en Sebastian moest proberen te onsnappen. In eerste instantie dachten we dat hij voorzichtig was en bang was om Aimee pijn te doen, want hij kwam niet los. Zijn vader en de leraar begonnen interesse in de partij te krijgen, en gingen Sebastian coachen. Terwijl deze trotste vader zich rustig in een hoekje terugtrok om alles te aanschouwen, gaven vader en de leraar tip na tip aan Sebastian om los te komen. Maar fanatieke Aimee dacht “bekijk het maar”  en gaf niet op. Er werd steeds fanatieker gecoacht maar zonder enig resultaat – Sebastian bleef stevig in haar greep. Uiteindelijk kwam hij met veel moeite los en keken vader en leraar mij vol verbazing en met een grote glimlach aan – en vroegen ze me of ik wel door had dat Aimee echt “unbelievable” had gepresteert. Jawel, dat had deze trotste vader echt wel door, maar ik zat stilletjes te genieten.

‘s Middags hadden we bij Erika en haar ouders afgesproken. Onze oude buurtjes, en zoals bekend is mooie Argentijnse Erica een klasgenootje en vriendinnetje van Kevin. Een hele geslaagde middag, want de kinderen (inclusief Aimee) kunnen heel goed met elkaar opschieten. En haar ouders zijn ook hele leuke mensen, ook om een glas Malbec mee te drinken.

De kinderen vermaakten zich met een dansspel op de Wii. Erika en Kevin betrapten we met een hele romantische dans. http://www.youtube.com/watch?v=WjDvMJsNgeM&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg&index=2&feature=plcp

Maar daarna liet Kevin zien dat hij ook het stoere werk aankan.
http://www.youtube.com/watch?v=ikVTMpO6fCo&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg&index=1&feature=plcp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten