De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 5 november 2012

Tour door Australie

Vorige week schreef ik weer eens bijna 20.000 frequent flyer mijlen bij. Australia stond op het programma. Lange tijd was dit de tweede markt voor Quark Expeditions, na de VS. Dit jaar is het voor het eerst de derde markt, na China, maar dat heeft niets te maken met dat het slecht zou gaan in Australia; het is China dat gewoonweg booming is.

Een belangrijke markt om dus regelmatig bij de belangrijkste partners op bezoek te gaan. We hebben ook een verkoper die gestationeerd is in Sydney.

Zondagavond vloog ik eerst naar Los Angeles (4 uur) om in mijn langste vlucht ooit (14 uur) non-stop naar Sydney te vliegen. Daar had ik meteen een aantal afspraken. ’s Avonds organiseerden we een Quark presentatieavond, waarop ook expeditieleider Cheli presenteerde. Jawel, die van vorig jaar op de Sea Spirit. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2011/11/dag-1-vertrek-ushuaia.html. Die hadden we speciaal uit Nieuw Zeeland laten overkomen voor dit evenement. We hebben relatief veel expeditiestaf in AustraliĆ« en Nieuw Zeeland, want ook Lynn, Milton en Jean waren aanwezig, de laatste twee verantwoordelijk voor het bergbeklimmen- (mountaneering) en ski-programma.

 Woensdagavond vlogen we naar de andere grote stad van Australia, Melbourne. Slechts een dik uur vliegen. Daar werd ‘dezelfde’ avond nog eens overgedaan. Met dit keer ook als speciale gast David “Dutch” Willmott. Jawel, al weer een oude bekende, want met hem ging ik drie jaar geleden naar Spitsbergen http://spitsbergen-met-sawadee.blogspot.ca/2010/06/polarbear-pb-peebees-big-yellow-fellow.html.

Donderdag en vrijdag volgden nog vele gesprekken met klanten. Vrijdagavond ging ik met Dutch, zijn aanstaande vrouw en nog twee bekenden uit eten; John Rodsted en zijn partner Mette Sofie Eliseussen. Twee mensen die de wereld hebben veranderd - verbeterd mag je wel zeggen. Vanwege hun inzet voor het verdrag om landmijnen uit te bannen, waarmee hun organisatie een echte Nobelprijs voor de vrede heeft gewonnen. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2011/11/dag-9-drake-lake.html.

Vrijdagavond besefte ik weer eens waarom het werken voor Quark Expeditions zo inspirerend en interessant is. Niet alleen vanwege de commerciƫle uitdagingen en het geweldige product; maar ook vanwege de ongelofelijk bijzondere mensen die voor de bedrijf werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten