De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 12 november 2012

Start van de “Holiday Season”

Isabelle ging zaterdag om 10 uur eerst Aimee ophalen bij Kathleen, en toen met beide kids naar zwemmen. Toen ze thuis kwamen, konden we Aimee wegdragen. Ze had in totaal 5 uur slaap gehad tijdens haar “sleep-over”. Aimee koppig als ze is weigerde naar bed te gaan, maar binnen 10 minuten lag ze lekker onder een dekentje te slapen op de bank, want ze ruim twee uur deed.

Met Kevin speelden Isabelle en ik zijn eerste potje Kolonisten van Catan, die hij meteen met het nodige beginnergeluk won.
We zouden ’s avonds eigenlijk bij de ouders van Erica gaan eten, maar helaas belden die op het laatste moment af vanwege een familiesituatie.
Wij besloten daarom bijna traditioneel naar het ontsteken van de kerstboom op Yonge & Dundas te gaan. Zoals onlangs geschreven; de Canadezen zijn goed om met activiteiten en feesten de seizoenen te overbruggen. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2012/10/overbrug-de-seizoenen.html. Dus nog geen twee weken na Halloween is de kerstperiode nu al officieel gestart (Sinterklaas kennen ze immers niet). Dit gebeurt op Yonge en Dundas altijd met de nodige show en muziek. http://www.wintermagic.ca/illuminite. En onze kids houden wel van een feestje; filmpje! http://www.youtube.com/watch?v=0s-sDcaAf7Y&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg&index=4&feature=plcp. Er was een optreden van wat musicaltalentjes van een Art School. http://www.youtube.com/watch?v=RRtOZ5ZJtC4&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg&index=3&feature=plcp. En het hoogtepunt, net voor het ontsteken van de lichtjes, was een optreden van Circus Orange, met dans, muziek, vuur, vuurwerk en een acrobatenshow aan een grote kraan hoog boven het publiek. http://www.youtube.com/watch?v=mRitl6OaGvo&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg&index=2&feature=plcp

Na de show gingen we op Dundas een hapje eten en ontdekten we een nieuw toprestaurantje. http://springsushi.com. Spring Sushi is een hip Sushi restaurant, waar je onbeperkt van een lange lijst met Sushi, Yakitori, Teriyaki en Thaise tappas kan bestellen. Heel veel lekkere kleine hapjes. En de bestellingen doorgeven gaan met een Ipad, zoals onze kids enthousiast ontdekten.
Na het eten gingen we nog even foto’s maken bij de lichtjeskerstboom, waar het inmiddels een stuk rustiger was geworden. Grappig momentje; toen ik op de grond ging liggen om van onderen een foto van Kevin te nemen met de kerstboom, dook Aimee meteen op met een side-control judo-greep. Wat dat is iets wat ik met haar op zondag train; ligt je tegenstander op de grond, duik erop en pak hem vast…..

En zo waren we binnen een week twee keer op Yonge/Dundas, voor twee hoogtepunten. Eerst maandag voor het tekenen van de verkoop van de Dwergbieslaan (het Nederlands consulaat zit hier ook). En zaterdag voor het begin van de Canadese kerstperiode!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten