De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 20 november 2012

Santa Parade 2012

Op zondag ging ik ’s ochtends met Kevin en Aimee naar judo, waarbij ik Kevin liet meedoen in Aimee haar klas, waarbij broer met zus moest sparren. Interessante confrontatie, want het was de berekende en de uitstekende greeptheorie van Kevin versus de passie en vechtlust van Aimeé. Waarin uiteindelijk gewicht, lengte en kracht toch de doorslag geeft… dus Kevin won.

Daarna was het tijd voor het grootste outdoor evenement van Canada, met zo’n 750.000 bezoekers; de Kerstoptocht van Toronto. En dit jaar had Isabelle vip-kaarten te pakken gekregen via een reclamebureau van haar werk. Verwacht geen skybox met luxe hapjes en drankjes, maar puur het recht om een kwartier voordat de parade voorbijkomt op de eerste rij te mogen staan op een uitstekend plekje, met veel ruimte om je heen. Terwijl de rest van Toronto 10 rijen dik staat, waarvan de eerste rij op stoeltjes er al sinds ’s ochtends vroeg zit.
Op dagen met dit soort evenementen merken wij het voordeel van onze nieuwe woonlocatie. Want ons huis ligt tussen twee wegen in naar het centrum; Mount Pleasant en Bayview. Beide lopen voor een groot gedeelde door een groen ravijn en niet door de drukke stad zelf, zodat je binnen een kwartier van ons huis het centrum “insluipt”. Tot onze verbazing ook vandaag tijdens een evenement waar zoals gezegd bijna een miljoen mensen op afkomen en de helft van het centrum is afgesloten. De “sluiproute” werkte weer prima!

De optocht was weer afwissend en een feest voor de kinderen. Ik heb zes korte filmpjes gemaakt met indrukken, met als laatste uiteraard de finale met Santa zelf. Hierbij de links;
http://www.youtube.com/watch?v=VwMelJFFJo4&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg&index=5&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=u649hHFmOM0&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg&index=4&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=5OkhURuG38w&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg&index=2&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=r0n9Lru_T9E

Met het ontsteken van de kerstboom in de stad vorige week is het kerstfeest hier officieel begonnen. Dus mag je ook thuis de kerstboom opzetten – er is geen reden zoals in Nederland om eerst te wachten op Sinterklaas. Dus werd thuis onder begeleiding van heerlijke cheesy kerstmuziek onze boom weer opgetuigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten