De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 11 november 2012

Vrijdag. Super-kids dag

Vrijdag hadden de kids een dag vrij van school, dus had ik ook vrijgenomen. Het werd een super dag voor hen beide. Om 11uur hadden we al ons eerste speelkameraatje op bezoek om te spelen; Derrick, een Chinees jongetje uit Kevin’s klas. Grappig en lief; Kevin vroeg een uurtje van te voren of hij plakband mocht hebben om “iets”op te hangen. En uiteindelijk bleek hij allemaal briefjes met “Welcome” opgehangen te hebben!

Van Fieldstone kan je eigenlijk elk klasgenootje op bezoek hebben. Je hebt er als ouder geen omkijken naar, want er wordt lief en correct gespeeld.

’s Middags werd Derrick weer opgehaald en mocht Aimee in de wachtkamer voor haar superervaring; om kwart over vijf werd zij opgehaald door de ouders van Kathleen, om uit eten te gaan, naar het theater en vervolgens bij Kathleen te mogen blijven slapen. De hele dag had Aimee zo ongeveer om het half uur gezeurd wanneer het eindelijk tijd zou zijn om te gaan, ze kon niet wachten.

Met Aimee een avondje weg hadden we een mooie kans om eens even goede “quality”time met Kevin te hebben. Kevin is weliswaar druk en nadrukkelijk aanwezig, hij vraagt niet om veel persoonlijke aandacht. Aimee is daar veel beter in; die is op een charmante manier aandachttrekker nummer één en kan zodoende als je niet uitkijkt “ouderaandacht” monopoliseren.

We hadden voor Kevin dus een echte feestavond gepland. Er werd eten bij de McDonalds gehaald (een grote mensen menu, maar wel nog met een happy meal speeltje) en we keken samen zijn eerste Star Wars Film (Episode één). Star Wars is een apart fenomeen. Kevin is er dankzij boeken, school, spelletjes, lego en de Disney parken er helemaal gek van, zonder ooit een film te hebben gezien… indoctrinatie, jawel. Wel is hij inmiddels opgeleid als Jedi Padawan http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2012/03/tweede-dag-disneyland.html.

En gelukkig kunnen we voor hem en mezelf de komende jaren genoeg Star Wars verwachten, want Disney kocht pas geleden alle rechten op de film en kondigden aan deel 7, 8 en 9 te maken, de eerste voor 2015. http://www.torontosun.com/2012/10/30/disney-to-buy-star-wars-producer-lucasfilm-for-405b. De opbrengst van de deal, ruim vier miljard dollar, werd door Star Wars bedenker George Lucas meteen in zijn goede doelen gestopt. Zo doen de Jedi’s ook nog wat goeds in onze wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten