De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 1 januari 2013

Feestdagen in Nederland deel 2; Sweet Lake City

Terug in Nederland viel mij een aantal dingen op. Ten eerste het begin van het einde van print-magazines. Ik krijg nog altijd in Nederland magazines als Intermediair, Adformatie en Management Team. Ik vind het leuk om door de stapel te snuffelen als ik weer in Nederland ben. Helaas wordt de stapel steeds kleiner; Intermediair is gestop als papieren magazine, terwijl Adformatie van een wekelijkse verschijning naar tweewekelijks is gegaan.

Wat ook opvalt is de crisis. Jawel iedereen zeurt er over, maar het is dit keer toch wel erg zichtbaar. Overal staan kantoren te huur. Hetzelfde geldt voor winkelruimte. Winkelruimte die op dit moment nog ingevuld wordt, zijn budget- en discountwinkels. De aanbiedingen vliegen je om je oren; kortingen van 50%-60% lijken heel normaal te zijn. Uiteraard staan er veel huizen te koop (gelukkig sinds 30 november eentje minder...). En het was ook wel even schrikken om tijdens het traditionele derde kerstdag-etentje met de vriendengroep te leren, dat er op dit moment drie van de 15 werkloos zijn. Ook al zullen deze mensen wel weer snel aan het werk zijn.

Donderdag hadden we dus het traditionele en erg gezellige derde kerstdag-etentje met onze vriendengroep, nadat we tweede kerstdag bij Opa en Oma Verhulst  in Zoetermeer hadden gevierd. Vrijdagmiddag gingen we op stap met Jeroen, Mirjam en hun kinderen Lennard en Arno. We gingen glow-midgetgolfen in het donker http://www.glowgolf.nl/scheveningen. Daarna aten we pannenkoeken in de voor kinderen erg leuke cowboy-salloon Howdys in Nootdorp http://www.howdys.nl/.

Zaterdag gingen we even bij Petra en David op bezoek in Voorschoten, om te zien hoe groot hun kinderen Maurits (3) en Anne (1) zijn geworden. We haalden ook ons vuurwerk op en aten ’s avonds met Opa en Oma Verhulst bij ShabuShabu in Zoetermeer http://www.shabushabu.nl. Zondag brachten we een bezoekje aan ons nieuwe buurtje in Vleuten en ons ouwe buurtje, incusief een bezoekje aan onze oude overkantburen met buurmeisje Cassandra, die net zo oud is als Kevin.

Maandag lieten we Zoetermeer weer achter ons en gingen we op weg naar Ermelo, waar we Oud & Nieuw vierden met de gehele familie Lagerweij; gezellig traditioneel met veel vuurwerk, oliebollen, spelletjes, cabaret, lekker eten en drinken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten