De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 12 januari 2013

Opstarten en afscheid van babypaspoorten


Wat is het leuk om te proberen vanuit de het oogpunt van 4 tot 7-jarige kinderen naar de winter te kijken. Zoals geschreven schreeuwden onze kids het uit van plezier toen ze bij de landing vorige week in Toronto sneeuw zagen liggen. Afgelopen zaterdag gingen we sleeen. En afgelopen zondag vermaakten we ons prima in onze tuin met sneeuwpoppen maken (in totaal vijf!) en sneeuwbalgevechten. Leuk; Aimee kan nog niet zo goed gooien, dus probeert ze achter je te sluipen, om dan op afstand van minder dan een meter een bal te gooien. Indien je haar niet ziet aankomen (wat bijna onmogelijk is; ze is heel voorspelbaar), dan hoor je haar wel aankomen door ondeugend gegrinnik.

Maandag begonnen werk & school weer en dat ging eigenlijk prima. Kevin verraste ons weer eens. In januari moeten alle kids op Fieldstone vanaf grade 1 een speech schrijven en geven. Vorig jaar was dus de eerste keer en toen heb iker  heel intensief met hem aan gewerkt en dit werd een redelijk succes.  http://www.lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2012/01/lunchen-met-de-juf.html. Dit jaar kregen we weer een mailtje van zijn juf dat we aan een speech moesten werken. Dus stelde ik voor dat we samen moesten denken aan een onderwerp. Waarop Kevin zei “Hoeft niet, ik heb het al geschreven.”, waarop hij inderdaad twee pagina’s tekst tevoorschijn toverde. Wow, dat is zelfstandig werken voor een zevenjarige!

Dinsdag gingen we met Aimee naar het consulaat om een nieuw paspoort aan te vragen en afscheid te nemen van haar babypaspoort. Het mag duidelijk zijn dat ik een criticus ben van ambtelijke instanties en instellingen, maar eerlijk is eerlijk; het consulaat in Toronto werkt bijzonder efficient en klantgericht. Je kan online afspraken inplannen (via https://www.dutchappointments.com) en hoeft eigenlijk nooit te wachten. Het consulaat is niet groot; slechts twee mensen lijken er werkzaam te zijn. De ambassades in Ottawa en vooral Washington zijn de echte centra in Noord-Amerika. De nieuwe paspoorten worden uiteindelijk ook geleverd door de ambassade in Washington. Maar zoals ik zei; je wordt uiterst vriendelijk geholpen en binnen een tiental minuten sta je weer buiten. En 110 dollar armer, want de prijzen voor nieuwe paspoorten in het buitenland zijn maar liefst 50% omhoog gegaan. Per 1 januari…… hadden we die afspraak toch nog in December moeten inplannen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten