De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 7 januari 2014

Extreem winterweer

Ik heb het eerder gezegd; onze eerste winter in Toronto was lang, koud en met veel sneeuw. De tweede winter was bijzonder mild en kort. De winter van vorig jaar was wat langer, maar niet extreem. Dit jaar is echter weer helemaal anders; in December hadden we al wat lage temperaturen en veel sneeuw en dat gaat nu in januari vrolijk door.

De ijsstorm die hier de dag na ons vertrek naar Nederland heeft huisgehouden, heeft enorm veel schade aangebracht aan de bomen in de stad. Een combinatie van zware ijzel en sterke wind zorgde ervoor dat takken, bomen en electriciteitsleidingen als luciferhoudjes afbraken. http://news.nationalpost.com/2013/12/22/toronto-ice-storm-2013-photos-from-the-gtas-winter-nightmare/

Toen we vrijdag van het vliegveld naar huis reden, konden we de schade onderweg al opnemen. Thuis bleek het huis gelukkig onaangetast, alleen twee bomen in onze voortuin hebben het zwaar te verduren gehad. Volgens de buren is de straat drie dagen zonder stroom geweest, dus onze enige schade is de inhoud van onze vriezer die geleegd moest worden.

We kwamen aan met een gevoelstemperatuur van bijna -30C. Gedurende het weekend werd het wat milder, net onder het vriespunt, maar wel weer met sneeuw. Prima weer dus om lekker binnen te blijven, bij de gezellig brandende open haard. Zondag gingen we er even op uit voor judo, waar Aimée weer de zesjarige jongetjes in haar groep alle kanten van de mat liet zien, wat haar het koosnaampje “little monster” opleverde van de leraar.

Ik ging zondagmiddag in de sneeuw rennen door mijn favoriete park hier, het Blythwood ravijn, waar ik nogmaals de enorme schade aan bomen kon waarnemen. Indrukwekkend; respect voor Moeder Natuur!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten