De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

donderdag 9 januari 2014

Waar is dat zout?

Ja we blijven schrijven over het weer. Want de extremen gaan maar door. In de nacht van zondag op maandag kregen we weer hevige ijzel. Isabelle en ik stonden maandagochtend bijna een kwartier te bikken om één auto schoon te krijgen. Vervolgens ging het dooien, maar in de namiddag viel de bodem onder de temperatuur volledig weg. Dinsdagochtend konden we vervolgens genieten van een gevoelstemperatuur van -39C (werkelijke temperatuur -26C); héééééérlijk verfrissend. Waarschuwing; alle blootgestelde lichaamsdelen bevriezen binnen vijf minuten. Dan toch maar een paar dagen niet rennen.

Met zoveel troep verbruik je het nodige zout. Toen ik dinsdagavond op zoutjacht ging bleek dat echter overal volledig uitverkocht te zijn. Als je op dit moment een berg zout bezit in Toronto, kan je goed verdienen. Volgens Renee kan je ook kattebak-korrels gebruiken; laten we het eens uitproberen.

Helaas lijkt het zaterdag, het begin van ons skiseizoen, weer plus 7 graden te worden. Je kan er geen pijl op trekken, wat weer betreft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten