De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 19 januari 2014

Frans en spreekbeurten

De kinderen zijn na terugkomst in Canada er weer stevig tegenaan gegaan op school; de foutloze testjes en complimenten van de juffen stromen binnen. Zo loopt Aimee met lezen al ruim een jaar vooruit. En is ze ook aan het rekenen geslagen.

Kevin doet zelfs zijn Franse testjes foutloos. Nu oefent hij deze ook goed met zijn moeder in de auto. En Aimee doet vrolijk mee, want ze heeft Frans gekozen als naschoolse activiteit, in aansluiting op haar eigen Franse lesjes. Tja, ik hoor er niet helemaal bij, bij dit Frans groepje…

Maar ik kan Kevin weer helpen met zijn speech. Elke jaar moeten ze een spreekbeurt geven. In eerdere jaren ging dit over computetspelletjes http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2012/01/lunchen-met-de-juf.html en http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2013/01/uitspraken.html. Dit jaar gaat het echter over de leaf cutter ants, de mieren die hem zo fascineerden in Costa Rica. http://www.lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2013/08/naar-arenal.html. Vooal de gruwelijke details over mieren die elkaar de kop afhakken worden aangehaald… kijk maar uit voor de tere zieltjes in de klas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten