De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 11 mei 2014

Lima en Iquitos

(geschreven zaterdag 3 mei)

Zaterdag voegde ik mij bij de groep van International Expeditions. In de ochtend kregen we eerst een citytour aangeboden. Als eerste stopten we in het parkje van Miraflores, waar ik de dag ervoor gerend had. Wat mij toen niet was opgevallen, was dat dit bloem- en kleurrijke parkje Parque Del Amor heet, oftewel Liefdespark. En hier vindt blijkbaar elk jaar op valentijnndag een kuswedstrijd plaats, dat zelfs het Guiness Book of Records heeft gehaald. Het parkje is ontworpen door een designer uit Barcelona, die uiteraard beinvloed is door de werken van Gaudi.

Daarna reden we naar het oude centrum. We kregen een rondleiding in het oudste prive-huis van Zuid-Amerika, een prachtig koloniaal gebouw. En brachten daarna een bezoekje aan de kathedraal en het Plaza Major. De tour werd afgesloten met een bezoekje aan het Fransiskaner klooster, met daaronder de oude nauwe enge catacomben van Lima, met heel veel schedels en botten; de laatste rustplaats van tienduizenden mensen.

Na de lunch zetten we koers naar het vliegveld voor een vlucht van ruim anderhalf uur naar het plaatsje Iquitos. Een hop over het Andes-gebergte in het Peruaanse Amazone gebied. Iquitos kan alleen vanuit de rest van Peru bereikt worden per vliegtuig. Of via Brazilie per boot over de Amazon. Maar denk niet dat dit een klein slaapstadje is. Het is inmiddels een stad met een half miljoen inwoners, niet alleen dankzij toerisme maar vooral dankzij de olieindustrie. Jawel ook in het Amazonegebied wordt volop olie gewonnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten