De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 19 mei 2014

National Geographic met Jodi Cobb

Zoals eerder beschreven hebben we een werkrelatie met National Geographic en krijg ik af en toe kaartjes voor events. Daarnaast is Kevin tegenwoordig helemaal “into” National Geographic, zo is hij geabonneerd op hun magazine voor kinderen.

Toen ik dus maandag kaartjes kreeg voor de presentatie van fotografe Jopdi Cobb (de eerste fotografe van National Geographic), kwamen we met het idee om Kevin mee te nemen.  
Echter, we hadden ons huiswerk iets beter moeten doen. Jodi Cobb http://www.jodicobb.com is absuluut een indrukwekkende fotografe, maar ze fotografeert geen diertjes. Zij is een mensen- en cultuur specialist. Op zich boeiend… maar ze is met name goed in het adresseren van culturere problemen. Op zich nog steeds niets mis mee, maar haar meest beroemde werk verbeeldt slavernij in onze eeuw. En dat is voor een achtjarige zware kost. Kevin vond het echter prima, ik denk dat hij niet alles heeft begrepen (dit keer maar beter). Hij was zo trost als een pauw dat hij met zijn vader een avondje uit mocht.

En het werk van Jodi Cobb is inderdaad indrukwekkend. Een vreemd feitje dat ik heb geleerd; als je mensenhandel, kinderarbeid en gedwongen prositutie kwalificeert als “slavernij”, dan zijn er nu meer slaven op de wereld (26 miljoen), dan er in de vier vorige eeuwen bij elkaar waren. Dat is een schrikbarend feitje, dat je echt even aan het denken zet. Slavernij is nog niet voorbij; in tegendeel, het is alleen maar erger geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten