De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 10 mei 2014

Terug naar Peru

(geschreven vrijdag 2 mei)

Voordat we vier jaar geleden naar Noord-Amerika verhuisden, was ik nog niet in Zuid-Amerika geweest. Isabelle en ik waren meer geintereseerd in de natuur van Afrika en de cultuur van Azie. Nu ik het prachtige Zuid-Amerikaanse continent  leer kennen, begrijp ik wat de “fans” hieraan zo bijzonder vinden. Zuid-Amerika biedt prachtige natuur en cultuur. En geweldige landschappen. En heerlijk eten!

Twee-en-half jaar geleden kwam ik voor het eerst in Peru, samen met de andere directeuren van Tui bedrijven in  Noord-Amerika, om de Inca-trail te lopen http://lagerweijtjestoronto.blogspot.com/2011/10/de-inca-trail-geschreven-2510.html. De reis maakte diepe indruk en komende week ben ik terug in dit fantastische land. Ik ben namelijk een “special guest” op een Amazone cruise van International Expeditions. http://www.ietravel.com/central-south-america/amazon-river-cruises. De reis begint zaterdag, maar ik was vrijdag al in Lima, de hoofdstad van Peru. ’s Ochtends vroeg begon ik mijn dag met een heerlijke 10 kilometer run in het district Miraflores http://en.wikipedia.org/wiki/Miraflores_District,_Lima. Dit gedeelte van de stad ligt aan zee (de grote oceaan). Op de kliffen heeft men prachtige parken aangelegd met mooi uitzicht over zee, waar het prima sporten is. Er waren meer renners, maar ook andere sporten als kickboxen en yoga werden er uitgeoefend.

Terug in mijn hotel ging ik douchen en werkte ik een paar uur, todat ik om half een werd opgehaald door de collega’s van Lima Tours. Lima Tours is een inkomende reisorganistaie voor de Peruaanse markt, en is ook eigendom van Tui. Zij namen me mee naar een lekker restaurant. Tijdens mijn vorige bezoek aan Peru had de lokale keuken al indruk gemaakt, restaurant Huaca Pucllana http://www.resthuacapucllana.com/en/ maakte deze indruk weer meer dan waar. Het eten was verrukelijk en als geweldige bonus heb je vanaf het terras uitzicht op de direct aan het restaurant gelegen archeologische vindplaats en piramide met dezelfde naam http://huacapucllanamiraflores.pe/english/. Na het eten kreeg ik nog een korte rondleiding over  het tweeduizend jaar oude complex, waar ooit jonge vrouwen werden geofferd aan de goden. Die werden eerst dronken gevoerd, vervolgens vast gebonden, daarna onthoofd en tenslotte in stukjes gesneden. Eet smakelijk.

 Vervolgens bracht ik een bezoekje aan het kantoor van Lima Tours, om tegen vijf uur weer terug te komen in mijn hotel. Ik maakte nog even een bezoekje aan de kleinere oude piramide Huallamarca http://www.arqueologiadelperu.com.ar/huallamarca.htm dat naast het hotel (Swissotel) gelegen is http://www.swissotel.com/hotels/lima/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten