De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

woensdag 19 november 2014

72 uur in Shanghai

Vrijdagochtend reden we in 2.5 uur naar Shanghai. Een stad uit de categorie groot, groter, grootst. Zesentwintig miljoen inwoners, onwerkelijk uitgestrekt en nog steeds een grote bouwput. Vrijdagmiddag, zaterdag en zondag brachten we door op de Chinese internationale reismarkt, zaterdagmiddag gaven we een presentatie. Er waren vijf grote tentoonstelling hallen waren gevuld met reisaanbieders. Drie van de hallen waren echter volledig binnenlands.

Verder werden de dagen uiteraard gevuld met etentjes. Vrijdag was dat in een restaurant met eten uit het chineese gebied Qian, een nieuwe ontdekking. Pittig eten, maar niet zo pittig als uit het buurgebied Sezuan. En met heerlijke lamsgerechten. Zaterdag reisden we door naar centrum van de stad, om daar eerst langs de rivier te wandelen. Met mooie uitzichten op hoge wolkenkrabbers aan de overkant van de rivier en op statige oudere gebouwen aan onze zijde. Een van die statige gebouwen was het mooie, historische “Peace Hotel”, wat tegenwoordig onder de Canadese hotelketen Fairmont valt. Een prachtig gebouw met een beroemde jazz-club. Na het eten bezochten we de club, waar uitstekend live jazz werd gespeeld. Het beviel zo goed dat we zondagavond ons afscheidsetentje in het Chineese restaurant van het Peace Hotel vierden, om daarna wederom in de Jazz-bar te eindigen.
Maandag gingen onze vluchten pas om vijf en zes uur ’s avonds, dus er was tijd voor wat sightseeing. Eerste stop was de Oriental Pearl tower, zeg maar de plaatselijke CN-tower. Indrukwekkend uitzicht, maar helaas een beetje minder door de smog. Daarna gingen we naar Yuyuan, een toeristisch gebied met wat ouder uitziende huizen rondom een mooi gelegen tempeltje. We bezochten de plaatselijke Starbucks, waar we ex-Sawadee reisbegleidster Mette ontmoetten, die daar nu werkt, woont en inmiddels indrukwekkend goed Chinees spreekt.

Maandagavond eindigde deze lange reis met een ‘tijdreis’. Dankzij het oversteken van de datumgrens kwam ik ook weer maandagavond in Toronto aan. Naar huis, waar de kids nog net wakker genoeg waren voor een paar knuffels van papa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten