De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 4 november 2014

Oude vliegtuigen en oude bekenden

Na een rustige en natte zaterdag, was het zondag prachtig (fris) weer en besloten we er weer eens op uit te gaan. We hadden namelijk nog kaartjes liggen voor het Canadese oorlogsvliegtuigen-museum in Hamilton, op een uurtje rijden van Toronto. http://www.warplane.com. Dit mooie museum heeft een uitgebreide collectie oude oorlogsvliegtuigen, waarvan de meesten zelfs nog  vliegen. De meeste vliegtuigen stonden overzichtelijk uitgestald in een hangar, maar we zagen buiten ook een aantal vliegtuigen. Er was ook de nodige aandacht voor de bevrijding van Nederland; onder andere over operatie Manna http://nl.wikipedia.org/wiki/Operatie_Manna, de dropping van voedselpakketten tijdens de hongerwinter. Maar ook het restaurantje heet Holland Liberation Canteen, oftewel de Nederlandse bevrijdingskantine. Gedoneerd door Meneer Voortman die in Canada koekjes bakt, onder andere met Nederlandse molentjes http://www.voortman.com/canada-english/#prettyPhoto[gallery]/25/.

Ook indrukwekkend is een replica van een Canadees United Nations vliegtuig dat door het Syrische leger in 1974 tijdens een vredesmisie neergehaald werd http://en.wikipedia.org/wiki/Buffalo_461, inclusief een heftig gedicht van de dochter van één van de piloten. Maar er was ook minder serieus vermaak, zoals flight simulators, waar de kinderen maar al te graag mee speelden.

Op de terugweg naar Toronto stopten we nog even bij het mooie kasteel van Hamilton; Dundurn Castle http://www.hamilton.ca/CultureandRecreation/Arts_Culture_And_Museums/HamiltonCivicMuseums/Dundurn/Dundurn_Castle.htm

Terug in Toronto gingen we even langs bij een oud-collega. Toevallig kwam ik er via Facebook achter dat ex-Kimberly-Clark collega Victor Geus tegenwoordig ook met zijn gezin in Toronto woont. Op slechts vijf minuten rijden van ons huis, met kinderen van exact dezelfde leeftijd. Ongelovelijk toevallig. Dat werd dus een verrassend en leuk namiddagje bijpraten terwijl de kinderen prima met elkaar speelden. Zeker voor herhaling vatbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten