De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

vrijdag 14 november 2014

Spirituele gesprekken met Master Inchu

Donderdagochtend gaven we presentaties aan journalisten en reisbureaus. Ja, er wordt om de lunches en dineetjes heen natuurlijk ook gewoon gewerkt. De lunches en diners zijn eigenlijk ook werken, omdat relaties bouwen en onderhouden ook hier cruciaal is. Na de lunch hadden we wat vrije tijd. Onze gastheer uit Hangzhou nodigde ons uit om een door hem gesponsord buddhistisch klooster te bezoeken. Dat was nog een hele klus, want het lag op een top van een berg net buiten West Lake. We gingen met een klein kabelbaantje naar boven. Gelukkig was er vandaag veel minder smog, dus konden we genieten van het prachtige uitzicht op West Lake en de mega-uitdijende stad, dat zich om de groene oasa van het het meer krult.

We werden via een zijdeurtje het klooster ingelaten. De monniken heetten ons hartelijk welkom. We bezochten de tempel, en brandden wat wierrook. Daarna dronken we thee en spraken we met het hoofd, Master Inchu. Een bijzonder vredige en vriendelijke man. Zijn eerste woorden waren dat we van harte welkom zijn in zijn buddhistisch heiligdom en dat het niets uitmaakt of we christelijk, joods, moslim of van een ander religie waren. Daarna volgden gesprekken over het belang van het immateriele over het materiele en over goed doen voor jezelf en je omgeving. Ik heb altijd interesse gehad voor het buddhisme, onder andere vanwege de tolerantie, vredigheid en vriendelijkheid. Een goed mens zijn en rust en reflectie vinden is belangrijk.
Na de wijze spirituele lessen konden we toch weer even aandacht hebben voor het materiele. Na wederom een uitgebreid diner, waar ook een soort burgermeester van Hangzhou aan deelnam, werden afspraken gemaakt en contracten getekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten