De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 6 augustus 2012

Afscheid van Nederland


En zo stonden we maandagochtend weer op Schiphol om in de KLM A330 in te stappen voor onze terugreis naar Toronto. Negen dagen Nederland waren als een sneltrein voorbijgegaan. Het was geweldig om weer bijna iedereen te zien; bij het familieafscheid zondagavond kon Kevin het dan ook niet droog houden. Maar wat wil je, nadat hij zijn nichtje Roos ten huwelijk had gevraagd en ze ja zei.

Overigens hebben we dit keer één artikeltje gekocht wat ze niet in Canada hebben en niemand zal raden wat het is. Denk ik. Het is geen drop, stroopwafels of hagelslag. Dat kan je allemaal kopen in Canada (de stroopwafels werden zelfs verkocht in de boerderijwinkel waar we een paar weken geleden waren). Ook geen pindakaas, poffertjesmix of tompoezen. Nee, het enige wat we speciaal moesten kopen waren extra fijna houten tandenstokers. Nee, echt! In Canada hebben we tot nu toe alleen plastic tandensstokers kunnen vinden en die zijn enorm irritant. Bijna net zo irritant als Mart Smeets.

Om half twaalf ‘s ochtends plaatselijke tijd landden we weer in Toronto. Waar we meteen weer kennis maakten met het multi-culti karakter. Want de Jamaicaanse buschauffeur die ons naar de parkeerplaats reed, stond nog diepgelukkig helemaal uit z’n dak te gaan van de Jamaicaanse overwinning op de 100 meter de dag ervoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten