De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 20 augustus 2012

Hele dag Mall bezoek... zonder winkelen

Voordat we de natuur intrekken, wilden we zondag nog even genieten van het stadsleven. En Edmonton heeft één hele grote attractie; de West Edmonton Mall. De grootste mall van Noord-Amerika en tot 2004 de grootste mall ter wereld. www.wem.ca. En denk niet dat we de kinderen verveelden met winkelen, nee grote delen van de mall zijn geinspireerd door het vermaak van de grote pretparken / Disney.
Toen we de mall binnenliepen, kwamen we meteen de grote ijshal tegen. We hadden geen zin om te schaatsen, dus liepen we door naar het ene uiteinde van de mall. Daar is een groot kunstmatig meer met zeeleeuwen en op een gegeven moment ook een pinguin show voor Aimee. Er ligt een replica van de Santa Maria, het schip waarmee Columbus Amerika ontdekte. En last but not least ligt daar het gigantische World waterpark. Maar voordat we daar naar binnengingen, gingen we eerst lunchen in één van de grote foodcourts met voor ieder wat wils. Voor Aimee patatjes, voor Kevin pannenkoek met vla en mandarijntjes en voor Isabelle en mezelf een Indiaas hapje.
De rest van de middag brachten we door in het enorme waterpark. Met het grootste indoorgolfslagbad ter wereld. Met heel veel (en behoorlijk hoge) glijbanen. Met een bungy-jump-toren. Echt, je hebt nog nooit zo’n “zwembad” gezien. De glijbanen waren erg spectaculair. Ook was er een attractie waarbij je met een soort sleetje keihard een stelle helling wordt afschiet, zodat je bij het raken van het water een paar keer met slee en al over het water stuitert. Ongetwijfeld de favoriete attractie van onze eigen stuiterbal. Tenslotte hadden ze een compleet spetter-klim-kastreel, met glijbanen, fonteinen, waterkanonnen en andere spetterapparatuur. De kinderen raakten niet uitgegeken en uitgespeeld. Uiteindelijk moest onze over het algemeen hele lieve Aimee in een houdgreep afgevoerd worden, want die wilde maar doorgaan. Totdat ze haar buikje vol had gegeten; toen viel ze als een blok in slaap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten