De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

vrijdag 24 augustus 2012

Elk Island National Park (20/8)

Nadat we een weekend hadden om bij te komen en gewend te raken aan de camper, was het maandag tijd om “echt” op pad te gaan. We namen afscheid van Rainbow Valley Campground, een verbazingwekkend rustige, ruime en groene camping net in de stad. Waarna we koers zetten naar het Oosten. Oosten, huh? De bergen liggen toch richting het Westen? Dat klopt, maar we maken nog even een zij-uitspapje naar het ten Oosten van Edmonton gelegen Elk Island National Park. We verlieten de enorme vlakte waar Edmonton in ligt en kregen net buiten de stad een beeld waar de rijkdom van deze stad vandaag komt; olie. Het is een echte oliestad.

Het national park ligt slechts op 45 minuten rijden van de stad en staat met name bekend om... nee geen elk, maar de bison. Het is één van de weinige plekken in Canada en zelfs Noord-Amerika waar nog bisons in het wild leven. Dit park is in tegenstelling tot de naam geen eiland, maar een zeer afwisselend gebied van graslanden, bossen, moerassen en heuvels. Een mooi stukje natuur. We hadden de camping in het national park geboekt, “Sandy Beach” aan Astotin Lake. Net voor de camping zagen we al een bison aan de kant van de weg grazen; het beest was absoluut niet bang en kon uitstekend gefotografeerd worden. De camping lag heel mooi gelegen op een heuvel, ruim en prachtig groen, en door de hogere ligging met minder last van de grote muggenkolonie in dit park. We lunchten en kregen nog bezoek van een konijntje die we helaas niet konden vangen voor de barbeque. Daarna gingen we op onderzoek uit naar waarom deze camping “Sandy Beach” heet. En inderdaad, er is een wat zandachtig strandje aan het meer. Het uitzicht op de eilanden en het meer zelf zijn idylisch, het strand zelf wat minder omdat het ook het plaatselijke toilet van de grote ganzenpopulatie is. Ook het water zelf is geen ideaal zwemwater maar wel puur natuur; ik zag meteen flinke bloedzuigers rondzwemmen. In plaats van zwemmen gingen we toen maar bloedzuigers en visjes vangen met ons schepnet.

Daarna bezochten we de speeltuin en probeerde ik met de kids een wandelpad uit. Helaas; als je afdaalt naar de bossen en moerassen zijn de muggen medogenloos; Deet of geen Deet. We vluchten gauw weer naar de camper en besloten om maar een gamedrive te maken, waarbij we weer twee bisons tegenkwamen.

Terug op de camping werd een kampvuur ontstoken en de barbeque klaargemaakt. Het was een perfecte Candese zomeravond; zwoel, met lekker vlees van de barbeque en uiteraard later mashmallows van het kampvuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten