De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 27 augustus 2012

Kawkawa Lake, Bridal Veil Falls en Lynn Canyon (26/8)

Zondagochtend deden we weer rustig aan, omdat we nog slechts 1,5 uur moesten rijden naar Vancouver. We zwommen wat in Kawkaka lake, visten met het schepnetje en de kinderen leefden zich uit in de speeltuin.

Eenmaal op pad moesten we hoognodig boodschappen doen. Na een bezoekje aan de supermarkt in Hope, was het al weer dik lunchtijd. We picknickten in het prachtige Bridal Veil Falls park, op 1 uur en een kwartier van Vancouver. De begroeing verandert hier naar de grote hoge bomen zoals we gewend zijn in Californie – met veel varens en mossen op de grond. Noord-Amerikaans regenwoud. De Bridal Veil waterval is prachtig vanwege de hoogte (122 meter) en de vorm van een bruidsluier.

Op weg naar Vancouver kwamen we in de file te staan, zodat we pas rond vier uur op de plaats van bestemming waren. Te laat om de stad in te gaan, te laat om een andere attractie op ons lijstje (Capilano Suspension Bridge) te bezoeken vanwege de resterende tijd en de hoge toegansprijs ($32 per persoon). We besloten een bezoekje te brengen aan het Lynn Canyon park, in Noord-Vancouver. De prachtige natuurlijke kloof is nu in zijn geheel als park beschermd. Misschien wel het mooiste stadspark dat ik ooit bezocht heb.

Je begint je wandeling over een spannende “suspension bridge” (hangbrug) hoog boven de canyon. Wel zo hoog (80 meter), misschien niet zo lang als die van Capilano, maar Nederlanders onder u, wel g r a t i s. We daalden na de brug af in de prachtige groene kloof. Het bergriviertje had te veel aantrekkingskracht op mezelf en de kids en even later stonden we, zaten we en jawel lagen we te spetteren in het 10 graden warm water. Brrrrrr. Isabelle heeft foto’s staan maken; je ziet de nadrukkelijke uitdrukking van speelse kou en spetterplezier op de gezichtjes van de kinderen. Even verderop is de canyon nauw maar het water diep, wat de plaatselijke jeugd verleidt tot het springen en duiken van grote hoogte in het water (niet het slimste idee).

Even over zessen waren we op onze stadscamping in Burnaby, een voorstadje van Vancouver. www.bcrvpark.com. Kleine saaie plekjes, maar wel veel faciliteiten, zoals een zwembad, wasserette, aansluiting van water, afvoer en electriciteit. Daar betaal je dan wel voor, want dit is de duurste camping tot nu toe.

We aten vandaag op groot verzoek van de kinderen taco’s. Want sinds Renee dit een keer voor ze heeft gemaakt, is dit even het populairste kostje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten