De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 26 mei 2015

Engeland update

Sommigen van jullie zullen zich misschien afvragen; waarom horen we niks meer over het bezoek aan Engeland? Hebben jullie al een huis? We zijn er mee bezig.

Na veel huur- en koophuizen bestudeerd te hebben, besloten we het ons wat moeilijker te maken, door meteen te gaan voor een koophuis. De redenen hiervoor zijn;
(1) Je krijgt met koop veel meer “huis”dan bij huur.

(2) We zijn na vijf jaar huren en vijf jaar huiseigenaren opjagen die hun huizen compleet verwaarlozen, het wel een beetje zat. We willen wel weer eens een “eigen plekje”, dat we zelf kunnen opknappen en onderhouden.
(3) Mijn baan en het contract zijn permanent, het is geen tijdelijk expatcontract, dus we kunnen ons op de lange termijn richten, dus kopen.

(4) De optie om eerst te huren en dan te kopen lijkt wellicht slimmer, maar dan moeten we binnen een jaar of zo weer verhuizen. We zijn het verhuizen eigenlijk ook wel een beetje zat.
Maar huizen kopen moet je eigenlijk pas doen als je helemaal overtuigd bent. Dat waren we na het zien van ca 30 koophuizen slechts met twee huizen. Keuze één had een perfecte locatie in een rustig wijkje in het dorpje Bagshot http://en.wikipedia.org/wiki/Bagshot, was schattig, in prima staat, maar was wat kleiner, met name met kleine slaapkamertjes. Keuze twee ligt ietsje verder van de huidige school, in een rustig wijkje in het plaatsje Camberley http://en.wikipedia.org/wiki/Camberley. Het huis is wat ouder, wel veel groter, met een veel grotere tuin, is “half”opgeknapt (de huidige eigenaren gaan scheiden en zijn niet aan het hele huis opknappen toegekomen), en heeft nog een oude keuken. Op keuze één hadden we als snel concurrentie, dat de prijs tijdens het bieden te ver opdreef voor de waarde die het kleinere huisje biedt, dus die hebben we laten vallen. Met keuze twee waren we heel snel klaar. We hebben een geaccepteerd bod, maar in Engeland betekent dat nog niet dat je een huis hebt gekocht. De komende weken gaan we door een ingewikkelde Engelse papiermolen, waar zowel de koper als verkoper op elk moment, zonder boete en zonder opgaaf van reden, kan uitstappen. Wens ons daarom nog maar even succes; over enkele weken hopen we meer informatie en foto’s te kunnen delen van ons huis in Engeland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten