De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

woensdag 20 mei 2015

Relaxen bij Rice Lake

Zondag was een dagje relaxen aan de Otonabee rivier bij Rice Lake. We begonnen, net zoals de dag ervoor, met vissen. We vingen er meer dan 20, maar dit keer allemaal dezelfde soort “sunfish” (Bluegill’s), het meest voorkomende visje in de zuiderlijke meren van Ontario. Desalniettemin mooie visjes, met groene, gele, grijze en bruine kleuren. Op deze zonnige dag lieten ook andere dieren zich zien; zo zagen we een slang, kikkers, veel vogels en tijdens een boottochtje ook verschillende schildpadden en een bever.

Als Aimée water ziet, wil ze graag zwemmen. Dat is elk jaar in het mei-weekend een uitdaging, want de meren zijn nog niet opgewarmd. Bedenkt dat zes weken geleden de meeste meren nog bevroren waren! Meestal neemt ze toch een duik, en tja helaas is het in ons gezin mijn taak om met haar mee te gaan. We namen vandaag twee keer een duik. De tweede keer voelde je gelukkig al dat de zon het water al wat verder opgewarmd had, want na even “doorkomen” was het lekker verfrissend.
Verder vermaakten we ons met  relaxen in de prachtige natuur. De kinderen genieten van de trampoline, waar ze bijna niet vanaf te krijgen zijn. En verder kunnen ze uiteraard lekker spetteren in het ondiepe water.

Maandagochtend werden de hengeltjes nog een keer gebruikt. Verrassend genoeg had Aimee het meeste succes, want ze had achter elkaar beet. We zagen ook wederom een waterslang, een zogenaamde Northern Water Snake.
Het voordeel van Rice Lake is dat het relatief dicht bij Toronto ligt. Toen we na de lunch om één uur vertrokken, waren we binnen twee uur weer thuis. Het was weer een lekker weekendje bij Wildwood Cottages http://wildwoodcottageresort.ca. Verrassend genoeg waren we de enige gasten in dit vijf cottages tellende resort. Niet zo goed voor hen, wel lekker rustig voor ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten