De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

woensdag 6 mei 2015

Terug naar Engeland

Maandagmiddag vertrokken Isabelle en ik op onze verkenningtrip naar Engeland. Ruim veertien jaar geleden was Engeland het eerste land waar we naar toe verhuisden. Duitsland, Spanje en Canada volgden, met enkele tussenstapjes in Nederland. En nu ziet het er dus naar uit dat we terugkeren naar Engeland.

Twee maanden geleden ging Isabelle al alleen op een eerste geheime verkenningsmissie, terwijl de kinderen en ik achterbleven in Toronto. Haar belangrijkste doelstelling van die trip was scholen zoeken en een gebied uitkiezen. Dat lukte prima en in dat gebied zijn we deze week huizen aan het bekijken.
Veertien jaar geleden woonden we in het plaatsje Caterham, ten zuiden van London, net binnen de M25 cirkel, een kwartiertje rijden ten noorden van het vliegveld London Gatwick. Nu zoeken we in een gebied tussen de stadjes Bracknell en Woking, ten zuid-westen van London, twintig minuten ten zuiden van het vliegveld London Heathrow, net buiten de M25 cirkel. Het is een gebied rondom de eerste keuze voor de school voor Kevin en Aimee; Hall’s Grove http://www.hallgrove.co.uk/. Het is een gebied met wat bekende plaatsen. Ten eerste Ascot, jawel van de paardenraces. https://www.ascot.co.uk. Ook heb je in de buurt Farnborough, van de wereldberoemde Farnborourgh International Airshow http://www.farnborough.com. In het zuiden van dit gebied ligt Frimley Green, bekend van onehundredaaaaaaanddddeightyyyyyyy (WK darts http://en.wikipedia.org/wiki/BDO_World_Darts_Championship).  En iets ten noorden ligt Legoland Engeland http://www.legoland.co.uk/ Genoeg te doen dus, voor jong en oud.

Bij aankomst viel meteen op dat dit een mooi groen lieflijk gebied is, met heel veel natuur. Met heide, bossen, country-side en leuke dorpjes met uiteraard veel pubs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten