De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 5 mei 2015

Portugese feestjes & terug naar Nederland

Afgelopen zaterdag hadden we na karate weer een Portugees feestje. Net zoals twee jaar geleden, vierde  Aimee’s vriendinnetje Juliana haar verjaardag.  http://www.lagerweijtjestoronto.blogspot.co.uk/2013/05/portugese-feestjes-en-powerboaten.html. En aangezien ze van Portugese afkomst is, werd het een grootschalig feest voor jong en oud, met heel veel lekker Portugees eten en snoep. De Portugese gemeenschap in Toronto is zo wie zo verrassend groot. Tijdens WK’s en EK’s rijden er ook veel auto’s met Portugese vlaggetjes rond.

We vertrokken om half negen ’s avonds van het feest naar het vliegveld. Daar hadden we om 22:40 de KLM vlucht terug naar Amsterdam. We gaan een weekje terug naar huis, om wat voorbereidingen te treffen voor onze toekomst.  Die ligt, zoals het er nu naar uitziet, in Engeland. Omdat we in Canada niemand hebben die een hele week op de kids kan passen, vlogen we eerst naar Nederland alwaar de familie op de kids past, en daarna met z’n tweeen naar Londen.
We vlogen overigens over de plas in KLM Economy Comfort. Deze zitplaatsen hebben slechts 10cm meer beenruimte dan de gewone stoelen en kunnen iets verder naar achteren. Het lijken kleine verschillen, maar uiteindelijk sliepen Isabelle en ik wel veel beter – bijna de hele vlucht in plaats van een uurtje hier en daar. Datzelfde gold voor Aimee, maar dat is normaal, want die slaapt eigenlijk altijd wel. Kevin slaapt nooit in het vliegtuig, maar dat komt door het enorme aanbod aan spelletjes en filmpjes, en een gebrek aan lastige ouders die roepen dat zijn screentime op is. Hij heeft geleerd dat als hij lief en stil is, en iedereen laat slapen, wij hem ook niet lastig vallen. Hij houdt het rustig daarna ook nog de hele dag uit, om daarna lekker bij te slapen.

Zondagmiddag gingen we naar Zoetermeer om Opa Willem weer welkom thuis te heten en beterschap te wensen. Maandagochtend vertrokken we naar Veenendaal, om Kevin en Aimee bij Tante Marijke & Oom Ronald te brengen. Daar zullen de komende week veel familieleden zich liefelijk over het kleine grut ontfermen. De eerste geluiden uit Veenendaal zijn positief, kids en familie vermaken zich prima met elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten