De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 14 november 2010

Filmrecentie; The Losers (2010)

Het leuke van een blog is dat je er alles op kan zetten. verhaaltjes, liedjes, odes (aan Billy), “Ja maar da’s raar” rubrieken, vakantiefoto’s, kooktips en zelfs filmrecenties.
Afgelopen vrijdagavond keek ik in het vliegtuig naar de film “The Losers”.  http://www.the-losers.com  Deze geweldige film krijgt wat mij betreft de oscar voor de slechtste film. Ooit.
Het verhaal; je hebt een soort A-team, maar dan veel  geweldadiger en met hele slechte grappen, een tenenkrommend slecht verhaal, en een totaal ongeloofwaardige top-opper-boef, die een acteerprestatie neerzet waarbij een zesde-klas-lagere-school-musical-scholier zich nog voor kapot zou schamen. O ja en uiteraard is er ook een enorm lekker ding (de enige reden om de film uit te kijken), die ook een beetje een boef is, maar later toch verliefd wordt op de moordenaar van haar vader. Aaaaahhhhhhhhhh zo slecht. Zo slecht dat het toch weer leuk wordt. De grens tussen ergenis en vermaak is soms flinterdun.
Het mooie van dit alles is; alle slechterikken gaan aan het einde dood behalve de top-opper-boef. Jippie, dus er komt vast een tweede deel!! Ik kijk er nu al naar uit.
Vraag is alleen of de titel van de film refereert naar de acteurs, de regiseur, de producent of gewoon het publiek dat hier geld voor moet neerleggen om de film te zien in bios of op DVD. Het is zelfs de electriciteit om het illegaal te downloaden niet waard.
De film “The Losers” werd bijna overtroffen door het welkomstfilmpje van de douane op New York JFK airport. Een filmpje met als inhoud; wat zijn we allemaal blij in Amerika. Heel veel blije gezichtjes, blije kindertjes en uiteraard hééél politiek correct een paar erg blije moslims. Alleen een paar zoenende mannen ontbreken nog. En iedereen maar “welcome welcome”roepen terwijl je 1,5 uur staat te te wachten voor je stempeltje.  Ik ben bijna thuis.

1 opmerking: