De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

donderdag 25 november 2010

In het nieuws. “Polygamy OK for women, lawyer says”

En we pakken gelijk door met de nieuwe rubriek in het nieuws. Vandaag; polygamie mag voor vrouwen. Met andere woorden; vrouwen mogen meerdere mannen hebben, maar mannen mogen niet meerdere vrouwen hebben. WTF?!?!
In Canada komen een aantal discussie voor op het gebied van polygamie. Met name enkele mormoonse mannen willen nog wel eens een extra vrouwtje erbij houden, maar ook onder moslims en de zogenaamse “’First Nations”(oorspronkelijke bewoners http://en.wikipedia.org/wiki/First_Nations) komt deze wens voor. In alle gevallen zijn het mannen die meerdere vrouwen willen. Iets wat sinds 1890 verboden is in Canada. Welnu zegt een advocaat, die wet is niet helemaal eerlijk, want het verbiedt niet vrouwen om meerdere mannen te hebben. En gaat daarmee in tegen de grondwet.
Uit het artikel blijkt niet duidelijk waar deze advocaat naar toe wil; om het ook voor vrouwen duidelijker te verbieden of om het ook weer toe te staan voor mannen. Voorlopig houden Isabelle en ik het dus maar beperkt tot elkaar.

1 opmerking:

  1. Wat heb je nu aan meerdere mannen. Moet je ook weer meer afstandsbedieningen voor de TV kopen.

    Groetjes,

    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen