De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

woensdag 24 november 2010

In het nieuws. “Double Double available by debit”

Een nieuwe rubriek in mijn blog, namelijk korte berichtjes over echt Canadees nieuws. De inspiratie is namelijk op voor mijn vorige rubriekje “Ja maar da’s raar”. We hebben al onze papieren, rijbewijzen en inburgeringscursussen gehaald, dus niets is meer raar. Wij zijn binnen twee maanden getransformeerd naar halve candezen. “Ja maar da’s raar” gaat misschien door, maar dan over Nederland. Want met onze nieuwe Candeese blik is het natuurlijk allemaal erg raar wat er in Nederland gebeurd.
Dus een nieuwe rubriek over het nieuws. Vandaag stond groot in de krant “Double Double available by debit”. Even vertaling;
 “Double Double” = de populairste koffie van de Canedeze keten“Tim Hortons http://www.timhortons.com/ca/en/index.html met meer dan 3000 tentjes in Canada en 500 in de VS. Een soort Starbucks maar dan anders/Canadees. Zoals men in Thailand zou zeggen “It is exactly the same but different”.
“Debit” = pinnen.
 Dus het grote nieuws is; vanaf nu kan je voor je bakje “pleur” bij Tim Hortons pinnen! Wat een feest!
Koffietentjes als Tim Hortons en Starbucks spelen een belangrijke rol in het leven van Canadezen en ook inmiddels van de volledig geintergreerde Isabelle. De meeste Canadezen zie je ’s ochtends op weg naar werk met een cup voor hen uit door de straat lopen. Het lijkt bijna of ze achter de kop koffie aanlopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten