De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 3 oktober 2011

Filmweekend met zwemmen en feest

Tja, we hadden veel geluk gehad met het weer in de afgelopen weekenden. Dus werd het tijd voor een weekend met slecht weer. Dat werd dit weekend; de twee slechtste dagen van de week, met een temperatuur die niet boven de 10 graden uitkwam (ja de verwarming ging voor het eerst weer aan) en op zondag heel veel regen. Gelukkig ziet het ernaar uit dat het weer zich zal herstellen; belangrijk, want volgend weekend is een extra lang weekend dankzij Thanksgiving en hebben we  een huisje gehuurd.

Na een goede week was het vrijdagavond tijd voor onze vaste filmavond. Het werd een keer een beetje een culturele film; namelijk Black Swan, http://www.moviemeter.nl/film/68071, over een balletdanseres die de hoofdrol krijg in het Zwanenmeer, maar daarbij een beetje doordraait. Niet helemaal mijn verhaal, maar Natalie Portman (Jawel Star Wars fans, Padmé Amidala uit Star Wars) speelt op een geweldige manier de hoofdrol. De film ging trouwens vorig jaar september tijdens het Toronto filmfestival in première.

Zaterdag hadden we twee keer zwemles; één keer voor Aimée (dat is nieuw) en een keer Kevin. Er werden verder boodschappen gedaan, viool geoefend en in huis gerommeld. Tijdens de boodschappen werd er ook een bezoekje gebracht aan de LCBO, oftewel de staatsdrankwinkels. Dus veel geld uitgeven voor alcohol, waarmee we Ontario weer extra sponsoren. We hadden ook vriendinnetjes op bezoek; Kathleen kwam langs voor een hele blije Aimée en onze Argentijnse Erika voor Kevin.

We aten goed thuis; de betere biefstukken werden op de barbecue gegrild en dessert was er met marshmallows in pure chocoladesaus.

Er was een extra filmavond voor Isabelle en mij. Na het culturele van vrijdagavond was het tijd voor een gewelddadige ridderfilm. http://www.moviemeter.nl/film/62960. Centraal staat het langdurige beleg van Rochester Castle in 1215. Toen we in Engeland woonden hebben we dit kasteel bezocht http://www.english-heritage.org.uk/daysout/properties/rochester-castle. Een prachtig kasteel en het beleg is waar gebeurd. Alleen liep het in de film enigszins goed af, omdat de laatste drie personen stand hielden totdat de Fransen ter hulp kwamen. In het echt viel het kasteel en kwamen de Fransen een jaar later pas opdagen. Tja Fransen die opschieten en op tijd komen, dat valt in de categorie science fiction.

Zondagochtend had Kevin een verjaardagsfeestje bij Kennedy, een meisje uit zijn klas. Er was een man die langskwam met spinnen, slangen en andere leuke diertjes om te aaien. En verder veel pizza, snoep en cake. De hele klas was weer uitgenodigd; het is een leuk hecht klasje.

’s Middags werd vanwege het slechte weer maar een filmmiddag gehouden. Met zijn viertjes op de bank met popcorn. Om de zoete Yogi bear film te kijken. http://www.moviemeter.nl/film/68045.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten