De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

vrijdag 28 oktober 2011

Op weg naar de Inca's (geschreven 24/10)

Zondagochtend, net bijgekomen van kevin's festiviteiten, vertrok ik weer van huis. Dit keer, toegegeven, is het ook een hele leuke reis. Alle directeuren van TUI bedrijven in Noord-Amerika zijn namelijk uitgenodigd voor een trip van een week door Peru. Ja er zijn ook twee middagen ingeruimd voor vergaderingen, maar verder is het gewoon leuk. Op het programma staat voornamelijk het wandelen van de Inca trail. Een geweldige wandeling en ook wel spannend in verband met de grote hoogte. Hopelijk krijg ik geen last van hoogteziekte.

Zondag was een reisdag met een slechte aansluiting (4 uur wachten) in Miami. Rond middennacht kwam ik in Lima aan, waar ik na lange wachtrijen voor de douane opgevangen werd en naar een hotel op het vliegveld werd gebracht. Daar ontmoette ik alle TUI collegas, voor een drankje in de bar. Geen alcohol, want we mogen ons niet verzwakken voor de reis naar grote hoogte de volgende dag.

Maandagochtend vlogen we door met een binnenlandse vlucht naar Cuzco, gelegen op bijna 3500 meter hoogte. Ongeloofelijk; een stad van 400.000 inwoners op zo'n hoogte. Cuzco is de oude hoofdstad van het Inca-rijk. Ook de landing is spectaculair; het vliegtuig moest rakelings lang een aantal toppen vliegen om de landing te kunnen inzetten. Van Cuzco zagen we nog niet veel, want we reden meteen verder naar het plaatsje Urumamba. Hier lunchten we in een schitterend hotel (Rio Sagrado / Orient express) prachtig gelegen aan een riviertje met mooie bloementuin. Hier kregen ook een demonstratie te zien hoe lokale kleden gewoven worden. We overnachtten in een ander hotel, het ook werkelijk prachtige Sol Y Luna. Wederom met bloementuin en watervalletjes. Hier kregen we een mooie show te zien en hadden we een heerlijk diner. Klaar voor de inspannende tocht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten