De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 31 oktober 2011

Wayna Picchu en met de trein terug naar Cuzco

Zaterdag gingen we terug naar Machu Picchu om de top Wayna Picchu (2750 meter) te beklimmen. Het was helaas slecht regenachtig weer. Wayna Picchu is net zo stijl als het op de fotos lijkt; de beklimming gaat bijna uitsluitend met trappen rechtomhoog. Vanaf de rand van de trappen gaat het meestal honderden meters loodrecht naar beneden. Dus dit gaf spectaculaire uitzichten, maar was af en toe ook enigszins beangstigend met de natte stenen. Kort voor de top moesten we door een oude Inca tunnel die op het einde zo nauw werd dat je jezelf er door heen moest wringen. Helaas was het uitzicht door het slechte weer matig, alhoewel Machu Picchu op een gegeven moment even zichtbaar werd door een gat in de wolken.

Na de beklimming pakten we onze spullen, hadden we lunch in een ander hotel en stapten we op de trein naar Cuzco. Het kleine stadje aan de voet van Machu Picchu (Aquas Calientes) heeft geen wegverbindingen, maar er gaat wel een treintje door het nauwe dal richting Cuzco. Grappig detail; halverwege de rit gaat de muziek in de trein aan en houdt men een modeshow.... Een mannelijk en vrouwelijk model showen allerlei kledingstukken en die kan je uiteraard kopen.

Een van de verrassingen van Peru is hoe geweldig het eten is. Enorm gevarieerd en lekker gekruid, maar niet extreem. Je vraagt je af waarom er wereldwijd niet veel meer Peruaanse restaurants zijn. Tijdens onze vakantie in de Dominicaanse republiek afgelopen januari aten we de laatste avond ook in een Peruaans restaurant, wat ons helemaal verraste. Grappig feitje over de keuken hier; er worden rondom Cuzco meer dan 3000 soorten aardappelen verbouwd.

In Cuzco hadden we een geweldig hotel gevestigd in een oud klooster. Gelukkig hadden ze alle orginele prachtige versieringen behouden. Ons afscheidsdiner stond in het teken van het afscheid van collega Maggie Hart, directrice van International Expeditions. Maggie is 72(!) jaar en vond het toch wel tijd worden om eens met pensioen te gaan. Een ongeloofelijke vrouw. Ze vertelde dat haar moeder (94 jaar) nog altijd een dag in de week in een familiebedrijf werkt. Het was een emotionele en late avond, want veel collega's hadden lang met haar samengewerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten