De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 17 oktober 2011

Herfst @ Coldstream

Tja, het Thanksgiving weekend was het afscheid van de zomer, want de herfst is hier nu echt begonnen. Het was zaterdag koud met een harde wind. De blaadjes vallen in grote stapels van de bomen. Ik kan er niet om treuren, want we hadden met het prachtige zonnige weekend vorige week echt een waanzinnige bonus en een prima afscheid van de zomer. Op naar de winter!

Zaterdag was een echte gezinsdag. De kinderen hadden beide zwemles. En o ja, er werd uiteraard op de viool geoefend. Jawel, er komt een soort van melodie in. Wellicht ga je langzaam Hot Crossed Bun en Mary has a little lamb herkennen? Filmpje! http://www.youtube.com/watch?v=MSGc_Uxm1Os&feature=related

Respect voor Kevin hoe snel hij weer nieuwe dingen oppakt! Het tempo op Fieldstone ligt verbazingwekkend hoog. Sinds het begin van het schooljaar lezen wij nauwelijks meer voor bij Kevin, hij leest ons voor. En afgelopen week schreef hij voor het eerst huiswerk en andere opmerkingen van de juf zelf in zijn agenda.

Er werden deze dag ook Halloween kostuums en versiering gekocht; jawel we zullen Halloween dit jaar volop mee vieren.

Zaterdagavond werd een bijzondere avond…We hadden vanwege Kevin’s verjaardag een kortingsbon gehad voor het Rainforest Cafe, een restaurantje in de Yorksdale Mall. We konden helaas niet reserveren en daar aangekomen bleek er een wachttijd van ruim 45 minuten te bestaan voor een tafeltje. Dus gingen we terug de auto in om maar verder te rijden. Echter het verkeer in de parkeergarage stond helemaal vast, iedereen blokkeerde elkaar en, heel on-Canadees, niemand wilde ruimte maken voor de ander. Totdat ik er genoeg van kreeg, uitstapte en het verkeer even ging regelen, toen was het binnen twee minuten opgelost….. Grappig, ik heb talent.

We reden door naar een restaurant dat we al een tijdje wilden bezoeken; Mandarin Buffet, een Chinese “vreetschuur” die erg populair is. Te populair, want de wachttijd was meer dan een uur. Op naar het volgende restaurantje met inmiddels een hongerig gezin. We vonden het niet zo spannend uitziende St Louis wings & ribs.  http://www.stlouiswings.com. Er wasribs en hockey night! Filmpje! http://www.youtube.com/watch?v=h0Tgti69shw. Dus aten we met z’n allen spareribs en keken we op grote televisieschermen de wedstrijd van de Toronto Maple Leafs tegen de Calgary Flames. Een geweldige avond voor Kevin, want het hockey virus heeft hem aardig aangestoken en uiteraard zong hij in het begin weer het Canadese volkslied mee. Maar ook Aimée riep nog lang “Go Maple Leafs Go!” toen we later terugreden in de auto. De wedstrijd was dan ook spectaculair; de Leafs kwamen snel op 2-0 achterstand, maakten terwijl we aten 2-1 en later toen we thuiskwamen bleken ze met 2-3 gewonnen te hebben. http://mapleleafs.nhl.com/index.html. Verrassend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten