De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 1 oktober 2011

Aftellen naar een jaar Canada!

3 Oktober zijn we officieel een jaar in Canada! Vorig jaar augustus en september werd al regelmatig de oceaan overgestoken met de voorbereidingen en het overnemen van de verantwoordelijkheid op kantoor. Maar 3 oktober zijn we hier als gezin een jaar. De tijd is werkelijk omgevlogen; er is veel gebeurd, hard gewerkt maar gelukkig ook veel tijd besteed aan "leuke" dingen zoals de omgeving verkennen.

Het mag duidelijk zijn dat we het prima naar ons zin hebben. De kids zijn zo gewend en gelukkig heel blij met hun school en crèche, waarmee we echt geboft hebben. Er worden heel veel leuke activiteiten ondernomen en ze worden ook sociaal en intellectueel behoorlijk uitgedaagd. En laten we ook niet de belangrijke rol vergeten die nanny Renee bij hun speelt; ze zijn heel erg gek op haar.
 
Het land Canada is magnifiek. Zo veel natuur, zo veel pracht. Te veel om te zien en te ervaren. Toronto is een fijne groene en veilige stad, met veel faciliteiten, winkels en restaurants dichtbij, activiteiten, etc. De mensen zijn aardig, behulpzaam en vriendelijk. Alleen die winter...... Vier maanden lang kou, sneeuw en ijs. De warme en soms benauwde zomer vinden we prima, maar die winter is wennen. Welnu, we zullen ons niet opsluiten in huis. Zoals eerder vermeld gaan we allemaal op skiles en indien we het allemaal leuk vinden zullen we ook nog wel eens een heel weekend gaan skiën in de grotere resorts op ca 1,5 uur buiten Toronto. En uiteraard behoort een weekje Caribische zon ook tot de winter-survival technieken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten